Monday, 27 December 2010

End Year Update

semua orang pura2 sibuk ke aku jer yang mcm takde arah tuju 2-3 bulan minggu ni? macam2 bende dalam kepala..

skrg adalag berdebar menunggu bibik baru yang bakal sampai, kononnya before new year. heh. maka bermula lagi la sesi suai kenal.wpun sbnrnya sudah tune dengan kdaan tanpa outsider di dalam rumah, namun preference lebih tinggi untuk mempunyai helper memandangkan nursery dekat2 area rumah ku adalah tidak convincing enough.

perkara kedua yang sentap adalah apabila org2 sship yang sengal yang tiba2 mintak aku htr report yang terang2 aku dah htr sebelum ni!! buat keje la hoih... asal tak jumpa je nak gertak orang. tu alasan nak potong gaji aku lagi la tu.

and really look forward to short gateway sebagai upacara penutup cuti sekola anak2. how time flies.. next yr, twins dah nak masuk 6 yrs old pre-school. Dadam plak dah nak masuk 3 yrs old dah pun... cepat sungguh masa berlalu...




in 2009....











and when approaching 2011...




my twins...





and cheecky dadam!!


how they've grown up...







tochehh...



Photobucket

dekat2 jer..


where do we spent time last weekend?

start with Jehan and Acap solemnization at Dewan Sri Endon, hehe wpun lambat bajet2 VIP tp kami tetap tiba.. sampai lambat la dpt amek gamba ngan bride n groom kan?kan? jehan was my junior dkt wolfson coll, cambridge. So, met acap once when we was in cambridge, time tu acap lain sikit... hehe.. sorry ye acap, takpa... skang dah slim melim kan?kan?kan?

congrates to both of u.. sama chantek n sama padan, mabeles!
si jehan ni, without make-up pun gojes abis dah, lawa sungguh!

with zue... also jiran tetangga dekat cambridge dulu. hehehe.. maintain je dia, haku jugek yang mengembang tak tentu pasai..huhuhu

cuba nak amek gamba bersama, namun gagal berposing secara gojes apabila sibuk nak mengawal ketiga2 ashkar yang berkeliaran
p/s: zue, gamba kite sekali ngan brides n groom pun takde yang lawa :(

lagi satu best mai last2 ni, dpt peluang pilih door gift hahaha.. sungguh tak 1malaysia!


and.... next place was...... critter land, ala... yang dekat2 the mines tu. so far, the cheapest indoor palyground compare to MegaMall ke Bangsar Village or Great Eastern Mall punya kids wonderland. pastu, yang penting less pack and the play area is quite spaces...

bising gila bende ala gun ni..seyes tak kelaka ok!




lastly,

anak-anak ku sgt gumbira... mak n apak yang melepek nak kejar...
sudahnya lebih banyak duduk dari berdiri... ngeee...






selesai cerita hari sabtu... tochehhhh...

Photobucket

Wednesday, 22 December 2010

North England




lama gila berhajat nak buat entry ni tp berzaman jugak la nak tunggu masa yang sesuai utk sort out the best piccas.. haha.. banyak sangat gambau yang cantek.. this trip is so special to me, trip with my BFFs..






and


the most amazing part is that, the trip was absolutely involved a wonderful sightseeing huhu.. read: am not so-sightseeing-person ok!! but that was an awesome exception since the scotland beauty made me speechless.. subhanAllah.. so, layan jer gamba2.. nak elaborate pun dah basi hua hua



so where is this all about?
Edinburgh - New Castle - Scotland - Glasgow..

on the way up.. binatang utama yang gigih mencari makan adalah biiriiririi.... pergh.. gigih benau, siang malam sejuk2.. makannnnnn je keje :) bagus!










CP yang ready for boarding wahahahahah...



suhu yang makin tidak memberangsangkan along the trip...











lastly...
tochehhh semuaaaa....


Photobucket