Sunday, 19 December 2010

Coti2 Universal Studio

Hek eleh... orang lain laaaama dah pegi, aku baru la hegeh2 kecoh nak hupdate.
tak banyak masa oiii.. lama dah aku takde bibik neh

ok takpe, ni citer aku. Went to Universal Studio, Singapore few weeks back. rating given: 3.5/5 stars, hehe... itu aku la kasik. orang lain aku tatau.



so, some tips from me

1. beli la tickets awal2.. cepat nau abis ticketnya, nak2 coti skola neh. yang pasti to buy tickets on the spot, not-so-masuk-akai... ramai manusia la bai

2. kalo rajin check la weather forecast, kalo panas.. pakai baju nipis2.. takpayah nak feeling stylo la nyah, sbb memang panas! topi n sun glasses main gadget ok

3. bekalan makanan, tak payah bawak banyak2 kot, kalo lapar.. gi jer vivo city lagi banyak choice utk makan (guna jer tram free shj, tp nak balik ke USS adalah kene bayar... what the..) sbb amek one day pass adalah suka-suki utk keluar masuk USS

4. stroller mcm tak perlu jugak bawak sbb ada dorang provide stroller dorang, agak conve juga, maybe sbb baru lagi kot, takde kurap-kurau lagi

5. kalo agak2 lapar, pegi je ke vivo city (macam mall at the other side of spore island) utk more choices and option in terms of food.. kalu gedik2 nak makan kat dlm USS pon bole, mahal la sikettt.


all in all, the place is ok la, compare to Paris disneyland this USS is much much smaller in terms of size. so, dengan kata lain.. those who has more than 2 kiddies.. sgt2 la sesuai kalo nak pegi for a short vacay. kecik nyahhh.. senang ko nak heret anak2, dah la panas nak mampos, ke aku yg banyak dosa ke tatau lah. so, waiting time utk naik ride pun sekejap. so, sempat la nak tawaf satu USS tu. kalo disneyland paris, the place is too huge, and waiting time for every ride is more than 45mins each, masak la hoih. tapi kalo kat spore tu berpeluh2 ketiakn menunggunya sbb panas.. dekat paris tu plak, gigil2 sampai keras bibir mulut sbb sejuk. read: manusia ni mmg begini, tak bersyukur.. hehehehhehe...


so, sila layan gamba sampai muntah...

mula2 ok lagi, bila suruh bergambar..

lama2 inilah jadinya...
takle bawak masuk majelis!

first kiddies ride... apa ntah nama dia...

gamba hubby ku, merangkap photographer sbb tu gamba dia tak banyak and oso
dia yang paling banyak naik ride.. huh...

Adam in one of the restaurant..jakun with the musix playbox
p/s: time pegi ritu, lepas claims the tickets, dpt voucher
utk retails $30, utk makanan $30 ok la kan??

princess yang tak berapa nak princess... hehehe
meh sama2 dapat dosa kering ngan aku

anak daraku...

anak bujangku..

roller coaster yang tak beroperasi lagik time aku gi ritu..
horror ok!

time ni manusia tak ramai sangat dah.. panas kot..
semua pakat lari ke vivo city

termasukla kami... yang juga larik masuk dalam vivo city...


pastu sambung balik masuk US tu..
redup sikit dah time tu, maka baru mak teruja utk naik ride...

then, the only ride yang aku naik...heheheh
ingatkan tgk2 dinosaur jer..
rupa2nya lencun jugak aku dibuatnya,
budget hebat je bila kerek n kedekut tanak beli raincoat dia..

pastu.. one of the gifts shop... tak banyak option sangat
err.. ke aku yang tak bernafsu??

and lastly...
haruslah tepek gamba aku skalik!



tocheh...



Photobucket

5 comments:

Hanie Ly said...

* jeles * ;P

Che Kay said...

alhamdulillah, nasib baik tak muntah! hehehe. mulai hari ini saya akan boh duit sehari lima posen dlm tabung percutian saya~~~ (tahun bilalah nak boleh pegi sana. hehehe)

S.u.F.e.e said...

Hanie

heheh..leh pegi jer.. dekat jer tu :)

che kay

boleh2, sila menabung banyak2.. leh kasik cwk sikit :)

nanako said...

waaaaahhh...bila la aku mau pi sana??
kena tunggu si kecik besar sket la nmpknya...

WaNNi said...

balik ri tu plan nak gi uss gak bila balik johor terus terlajak ke sana. tapi nan ado..passport kat kl sbb buat visa nura. kalau nak naik ride tak kena berbaris mcm kat disneyland tu dah amat bagus.