Wednesday, 15 December 2010

Saya rasa..saya juga nak tahu


Just a brief review... since they were in my mind lately..



so, let's start with this vit c supplement... hrmm..
there were few reviews and opinion regarding this supplement, especially when focusing on skin care. enough said, this vit C ni semua org tahu has got its skin benefits, no doubt la kan.. but still depends on our body adsorption, different people will have different body metabolism. no matter how many g u telan in a day.... no points dude, the max absorption in one day (plus from other foods) is only 1000mg, that's the best our body can do... that's the best case senario.. err.. from my reading n experience la kan..

and pls avoid any vits supplement yang fat solubles... as vit A,D, E and K... ni skin specialist yang dkt kajang yang juga kedekut gila ilmu kedoktoran n rasiakan nama ubat dia yang kata tauuwwww... sbb kan ke pimple2 ni ada association dgn skin adipose yang high oil accumulations, so bila we supply more fat soluble vits, for some reason n persons.. u might accidentally support your pimple growth...ngeeeeee



and oso, looking for the most suitable moisturizer...... huh... ok ke ini jenama, Mary kay? serious tak banyak review... aku ni bias sket, asal tak glam jer..mula la tak caya kikikiki.... actually been on this Jurlique gel..


awal2 try dulu (time muka tak kene outbreak), this gel sangat best and my skin pun kurang berminyak..... agaknya skrg, kulit muka pun dah confuse.. mana nak buat dulu, jerawat ke.. parut ke, pores ke... ouhhh... sedeyyyy... tu yang tak siap2 lg review paper tuh.. cececechhh... bole?


and thinking of having this for my pimple scars....


ke yang ini?? cepat sikit effect dia... kua kua kua


but, this D'navechee (betol ke eja neh) ni mcm bagus jerk.. been using it for few weeks back, n the result is so convincing.. since I have a very bad pimple prone skin (sejak benti yasmin laaaaagi la teruk naik jerawat), so kulit muka haku mcm kne bom je skrg (erkk..padahal..dr dulu lg mmg cenggituh..hahahha), so... recommended to try on it..



hrmmm...... ini pun mcm review berlambak2 gila kat webbie.... konon bagus la jugak...tp tak berani nak try... tp mcm minatttttt sangat. but then, since I've got an extremely oily skin type.. powder type ni sesuai kah? takkan keje aku nak men'touch-up' sahaja.... (tp before this wearing a mineralize powder by MAC superb glow juger)



and this one!!! heheheh.......

mcm best kan?kan?kan?
sapa penah pakai... mcm nak kene try jer ni...


tocehhhhhh


Photobucket

1 comment:

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Yg no 5 tu aku slalu jerk pakai..errr..guna..(ada beza kah..?)yg lain2..ni baru tau nama..haha..maapkanlah akan kejakunan sahabatmu ini..nganagagagaa...