Wednesday, 19 January 2011

Cerite Keport

tgh survey2 carpet kat dalam gudang tu, tiba2..


"adam nak keportttt mommy..."

"mommy... adam nak keporttttt saye......"
*dah mula nak nangis2 bila mommy buat tak layan sbb tak pahem*

mommy sbnrnya blurr.. keport?? pebende tu? mommy terus browsing around lagi...

"mommy......... adam nak keportttttt................"
(sambil tunjuk2 ke arah carpets yang bertimbun....)

ooooo... adam nak carpet rupa2nya...

ok2, jom kite carik.. Adam help mommy to choose orait...

barulah dia ok. read: adam adalah sangat suka teman mommy beli-beli ngeeeeeeeeeeeeee.....


haishh.. budat tecik neh. nasib baik mommy dpt recall dia panggil carpet=keportt. blurr sekejap. ritu pegi nilai 3, teman MIL nak carik carpet tuk umah baru dia. ok, tipu. aku pun nak carik satu utk letak dalam masterbedroom aku. dkt gudang ni, harga quite affordable. mmg la ada yang riban2, yang ratus2 per square feet pon ada. tinggal pilih jer. yang 5 hengget sekeping pun ada.. and itu adalah category lap kaki. so, hasil rembatan carpet aku kali ni adalah less than pat ratus. ok la kan? dpt kohart punya la plak. seyes, jgn ty aku kohart tu apa, sbb bangla tu sebut kohart, aku pun ckp kohart la kan?

disclaimer: factor pemilihan corak carpet adalah langsung tidak dipengaruhi oleh sambutan hari thaipusam pada hari khamis ini, sekian.


so, satu dah letak depan wardrobe :) agak kecik sikit size dia...ingatkan dah cukup panjang
corak dr jarak dekat, harga adalah rm130; size: 2'x7' abaikan quality gamba yang sangat sampahan, guna bold 9700.. nak expect apa, kan?



and lagi satu, dah letak depan katil, nak wat tempat solat yang lebih selesa...
dr jarak dekat..agak tebal n selesa utk baring sekejap lepak2 baca Quran sementara tunggu waktu solat seterusnya.. size: 7'x9' harga adalah rm250!! *abaikan hiasan tambahan yang tak mengikut arahan itu



Photobucket

8 comments:

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Waahhh..santek2 aaa carpet tuh..lagi cun kalu mu leh snap overall wardrobe tuh...heheh..

BB tu try adjust flash tu fee..aku off kan flash..baru cun sikit..kalu idak..terbeliak2 bijik mata arash tiap kali snap pic dia..series silau mata wehhhh kalu tak off!

p/s: aku sampai skrng tak reti2 lagi nak godek BB bold and torch cmne nak BESARKAN font and justify para guna bendealah ituw..leh buat tutorial? kot pree..hehehe

nanako said...

supee..
dimanakah gudang ituhh?? kot2 aku nak 'survey' ke :D

Anna Banana said...

dekat mana ya gudang tu? mind sharing? :)

S.u.F.e.e said...

ann: snap gamba wardrobe wak mende, cap kodi jah tu, aku nok tunjuk keport nokk :)

nana & ana: di nilai 3 wahai nana, dekat entrance nak masuk kedai2 banyak kat nilai 3, gudang bwarna maroon2 cokelar gitu warna dinding dia

Liyana said...

Last month baru beli keport baru kat Wangsa Walk. Penat mamat Afganistan tu bentang all the carpet, last2 beli runner aje..hehe.
Masa beli tu cakap beli ni sebab nak bantu org2 Afganistan (it's a handmade Afghan carpet), terus dapat discount! :)

che'puan Idot said...

keport??
apakah ia ajaran bekas pembantu rumah dahulu??
hehehhehehe

bagus adam..geng terbaik mommy ni...kaki shopping gak ni

cik jijah said...

hik hik.. keport.. hik hik.. cantik2 pulak tu keportnya.. pandai adam pilih keport.. hik hik..

awanis said...

hi sufee!!!
lamanya tak jengah blog awak.. tgk2 ada cerita karpet plak tu, best best! (pasal kebetulan ai pun tgh carik karpet, tau dah blog sufee lengkap bab2 brg rumah ni :D)
murah ke carpet kat nilai compared to jalan tar fee?
p/s: lawak ler bab kohart tu, blog ni memang terbaik la.. kihkihkih