Monday, 17 January 2011

Patra

Alhamdulillah, our new helper named PATRA so far so good. but then, pls bare in mind, the girl is only start working with us few days back. too many things to observe, yet too many things to monitor and guide.

Somehow, few things that makes me impressed...
1. bila tanya "tau masak tak", dia geleng...
tapi setiap pagi bila bangun, dia dah siap masak.. nasi goreng, mee goreng, ayam kicap la bla bla
erkk...ke dia tak faham masak tu apa, takkan nak demo ala2 chef dulu kot. plus point - buleh la jugak masak....

2. lipat kain agak cantik, yang tak tahannya semua bende ber'iron' ~ sampai stockinggg pun dia iron (confirm2 bill aku naik balik cam dulu, rm500/mth) - pengsan. Tapi ini dah guide dia, harap2 dia faham bukan semua bende kene iron. cuma the plus point is that... rajin la kan?

3. dadam dah mula bole blend dgn dia, even closer compare to mamatok dia

4. bila suruh bersih bilik danial damia, abis segala carpet dia hangkut.... bagus.. sbb aku pon malas nak kibas segala haha

5. fast learner, takyah tunjuk or cakap banyak kali untuk apa2.

6. dia adalah malaysian... ngeeeeee, pandai la jugak bawak diri. kalo maid yang dari batam ritu, sampai2 umah terus buat kopi ala-ala sense of belonging gitu, amek 3 in 1 nescaffe. aku quite terlopong gak aa... sbb baru sampai maaa. at least, si patra ni till today takde lagi la bende2 sentap yang dia buat.

tapi, tatau la kannnnn... baru sangat ni pun nak evaluate and puah hati lebih2. cuma doa n harapan aku biyarla lama kekal mcm yang dulu. pening kepala la nak arrange bende2 macam ni. Those who need her agent number 0193384169 Sarah or Mohd, either one will pick up phone. they based in Kajang.

read: pssst... aida, I hope u read this :)

So, call senirik ya. aku takle nak comment banyak :). aku pon baru amek...







Photobucket

12 comments:

Ealyie said...

mcm nama retis dulu2 mek maid sabahan ko nie..
Ko ingat Lily Patra??
;)

S.u.F.e.e said...

ealyie: hehe.. tuh la. mata pun sepet2.. haha

aida said...

sufee:thank you for the numbers.i will call soon.harap dapatlah yang elok dan yang tidak memeningkan kepala.

Che Kay said...

patra tu orang suluk ke bajau?

S.u.F.e.e said...

che kay: bajau... knape?

Che Kay said...

saje je nak tanya. kan Sabah ni byk suku kaum dan etnik. =)

bing jie said...

Aku pun nak jugak la...tapi, mcm x seswai lak...hahahaha

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Woh..aku hengatkan mung mandi susu ala2 cleopatra dah tadi..keheheh..
anyway oklah tu 1st impression tu penting baaahhh..:)

Baiti Mustafa said...

waah...good first impression!

S.u.F.e.e said...

jan: buleh, ko nak suku apa? hehe

ann: yep.. alhamdulillah, nt mu balik leh la juppo patra aku plop haha

baiti: yes, so far so good. tapi tak berani comment lebih maaa

che'puan Idot said...

lol..aku pun ingat lily patra..
nampaknya lili patra tu fofular lah..ramai yg ingat dia..
hehehe
cik puan sufee, jgn garang sgt..

S.u.F.e.e said...

idot: eh.. mana ade, aku kan mesra alammmmm :) bila nak dating neh, jumaat ni mau?