Thursday, 13 January 2011

Sabahan Maid in the house

finally

ada jugak maid yang jejak rumah aku
puhh.. harap2 this girl takkan wat hal
yes, she's from sabah, semporna
a malaysian, definitely
got the agent number from one of the best buddy
agak helpless jugak dah la nak call
sbb std la nk kene tgg 2-3 mths
but yes.. agaknya, I got my lucky star that time
call2 je akak tu, dia suruh call balik the day after

aku ikut jer
so esoknya call balik
dia ckp, mmg ada 2 orang baru sampai
alhamdulillah
mmg that girl rezeki kami la
buat masa ni

so, as for now
takde bende yang menjengkelkan lagi berlaku
yer la baru satu malam nok!!

harap2nya ok la this girl
bagus juga agent ni, warranty 1 tahun ok
potong gaji 8 bulan
best giler

one plus point (at least buat masa ni la kan)
dia malaysian, so aku takyah nak turun naik immigration
utk settle hal permit
jgn plak la masalah lain plak yang timbul
yer la, she still so young (20thn)
skola smp form 3 jer, an orphan
ada juga ek, malaysia yang nak jadi helper
ni, aku ingat dah takde

papapun, alhamdulillah sangat
this weekend nak scout cari attires
boleh dia bawak baju kurung selai (yg pakai semalam)
dengan baju tidur selai
mcm nak keje utk ujung mgg ni jer





Photobucket

9 comments:

k.e.e.n said...

sufee...


nk jugak contact number agent tu bleh x?
huhuhu

S.u.F.e.e said...

keen

will bb u later. hehe.
harap2 performance ok

Liyana said...

Good luck with this one. Hopefully ok la yg ni. Oh, happy belated birthday!

Che Kay said...

kat Sabah ni pon ramai yang ambil maid from Semporna. Orang sana ramai yang keciciran sekolah. Jadi ramai sanggup kerja apa saja termasuk maid. Setakat ni dari cerita kawan2 (yang tinggal di Sabah la ye) yang ada maid dari sana semua masih bertahan. Yang penting kena ajar diorang cara kita kendali rumah. Wah! terkomen panjang ni.

S.u.F.e.e said...

wah che kay

thanks for the info
hopefully la ok semuanya :)

PRETTY MUMMY said...

good luck mate! may your sabahan maid this time will be a good one...

Baiti Mustafa said...

sufee!!! aku pon nak juga!!...aku dah atkde maid..maid aku kena jual dek abang dia..kena keje ngan orang lain..pening aku pikir cemana aku nak balik mesia ni kang..

pls FB me eh..:)

aida said...

sufee,email me at aaleemah@hotmail.com for the agent's number.my current maid dah nak habis contract in may.i need to get a maid pronto.thanks.

ziela said...

Salam..saya tgh blog hopping n terbaca entry awak. Berminat jugak nak dapatkan no agent tu since a few of my frens tgh carik maid. Tolong e-mel me yer..zielaaziz@yahoo.com. Terima kasih banyak2.