Tuesday, 22 March 2011

My Headache

lately selalu sangat kene headache, almost once in a three days and can be considered as chronic headache.. need to see doctor la kan, it may be a symptom for any serious disorder... tskk!!


am not sure about the main cause of this symptoms (yet). still cannot find out which one. but the headache keep coming and go, pain killer seems doesnt work on me. sometimes very hard to focus on my work when its start to trigger. all u got to do is sleep. even sometimes sleep also wont able to cure..


types of headache

if you experience as dull, pressure-like (not throbbing), a tight band or vise on the head, all over (not just in one point or one side), u also will feel worse in the scalp, temples, or back of the neck, and possibly in the shoulders. so, pls identify what types of headache that we possibly have?

may be I should do some stress management.. the picture below is a massage technique for headache. well,



haih, horror plak aku utk gi check up CT scan segala. Nauzubillah. jauhkanlah dari apa2 penyakit yang chronic tu, dah tido tido!!!!

**pics:googled, headache article sources: publicmed A.D.A.M





Sunday, 20 March 2011

Pimples!!


Banyak dgr review pasal miyami compact powder ni, rata akan puas hati


Tp tidak pada aku. Kulit muka yang sedia parah ni mula jahanam noks bila mister jerawat sebesar rumah mula tumbuh sejajar dengan pembangunan rumah2 kos rendah uwaaaaa.

Rasa2 mcm xleh nak pakai compact powder kot, ritu x pakai dlm few weeks muka mcm reda sikit


maka terpaksa berbalik pada meteorites aku hrmph!!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.




Mangsa Pehsyen


nak share pasal tudung yang selalu dilihat dekat Malaysia skrg ni. Banyak betol inovasinya. kamu? hah tlg sedia duit untuk invest kepada mana2 tokey kedai yg digemari secara berhemah n elakkan jadi mangsa fashion mcm saya. unless ada bakat semulajadi pandai menjahit, maka bole la save budget sikit, cuma minta doa agar punya masa n effort utk jahit sendiri. kalo cantek, saya beli, eh..

nak ckp pasal tudung2 hari ini. when it comes to cwk, maka harusla ianya ada ariani, ada arzu, ada fareeda, ada pearl haya, ada D'Haja, ada de zahra, ada shawl ada etc etc etc. but my all time favorite and evergreen is still.... tudung bawal akbar. it's a must!! dekat UK dulu, dok gila Tie Rack. heh. cantek2 juga. mangsa kan aku? so, sila jangan goda2 aku. mmg sumpah senang hanyut dengan peredaran fashion tudung.cuma, lately ni untuk tudung2 awning ni sbnrnya tak banyak yang mampu kekalkan quality dia. ke aku yang dah dan cepat sangat bosan? ha, ni nak express my personal opinion la ni. sblm tu, nak tgk koleksi2 ahkak? meh meh...

kite mulakan dengan tudung2 kategori awning...

after few repurbishments (ada yg jual balik, kasik orang, buang)
tinggal banyak ni saje, 2 hanger saje u!!!! bangga :)))) and
am thinking of buying a new hanger with proper clips utk tudung..


ni inner with awning arzu..

this one without awning

this one with awning, not from arzu

Tie Rack and shawls from arzu

inner with awning, ala2 full scarf (serkup kot lebih tepat)

hehe... ni gedik2 beli tapi tak sanggup pakai...
rs cam mum from mars... hehe


and, my bawal collections...


ok, nak citer

Ariani- yes. mmg aku ada tiga belas lori banyak, smp ada platinum card. awal2 pakai dulu mmg syiok, mcm2 design n unique la juga esp yang corak2 tu. ada size utk muka, terus rs hot hehe. penting tahu, utk orang muka2 besen cam haku. idokla bila sarung tudung tu nt, muat lubang hidungnye saje. pastu, bila imitation suda mula, agaknya ariani ni nak jaga imej, so few innovation dibuat with sky rocketing on their price! ini aku dah mula nyampah. dia buat 3 category rege, first kononnya yang murah gila (as pasar malam price), same as chipo2 tudung n quality cam harem, in fact beli kat pasar malam way way better. second category is pertengahan (rm1++) but for bangi outlet the design is cruelly limited n since it banyak sgt plain colour. third one is yang category 2, tp dia tepek swarovski n dengan gila babasnya jual rm3-4++. kalu nak tukar awning plak, ariani dengan kambingnya akan charge 30++ each+lama nak mati tempoh repair tu. gila kan? padahal tudung dia tu. dahla quality sampahan dah sikit (at least that was my own experience), tak kira la ko dry clean or what ever. the quality is so inconsistence. compare to dulu, boutique dorang tak penuh sgt dah skang ni aku tgk, err.. parallel to popularity ekin kah?

de zahra- aku suka de zahra punye bisness strategy. hehe tetiba. tak menggelabah cam ariani. bila dah mula diterima ramai, mula la nak jual dengan harga cekik darah. dan2 nak mark up price. de zahra ni, yang sponsor citer nur kasih tu. the best part is their tudung, pada aku, awal2 keluar pun mmg ada price yang tersendiri. tak mahal sangat n tak murah juga. sampai skang, even dah mula dikenali ramai pun, harga2 masih sama. nak repair awning pun baru rm15, nak resize S-M or what ever, baru 5 ringgit. tak ke sedap telinga nak beli banyak2 dengar tu? design wise, sangat ok. sbbnya takla semua keluarkan yang lawa sampai aku jadi 'mangsa', ada gak la yang huduh. hehe.. aku ni, kalu aku pegi de Zahra, tp takde tudung yang dibeli, hubby aku akan ty 16x kenapa aku tak beli… ajaib sangat kot hahahah…

Pearl Haya (PH)- as for now, design wise sgt ok sbb dia come out dengan their own unique design, thick awning with a denim materials. pastu ada combination with chiffon la, ada rania type etc etc. price is around rm1++, for me it's ok la jugak. ada juga yang plain design (with her unique layer-layer type) and yg ptg their price didnt slaughtering us with their patented tudung. for some reason, dia ada yang reject or second quality corner in their boutique, very goooood kan? kalo ariani, they prefer proclaimed that they are having massive SALE rather than stating that as their yang reject item. i.e: if that tudung size muka terbesa gila muat masuk 3 ekor lembu skalipun, they will only discount 10-15%. they may assumed their potential customers would be tailors yang bole repair sendiri tudung tu nt. cuma, satu yang tak best about PH ni is, sometimes too many stocks are with their dealer. dekat boutique akan tinggal tak banyak choices kalo pegi lambat2 (utk muka besa cam aku ni la). maka, tpaksa la beli ngan online dealer which we cant even try the tudung first.

wearing a PH

D'Haja- mossssssst of the design are similar to PH. hehe. but way cheaper that PH la. how come aa? hahaha takpe2, I like when it comes to this situation. I can justify to myself, that u r shopping for a better value.. pls buy more, at the end, smp 4-6 pieces jugak. wadehek. sila jgn jadi mangsa pehsyen mcm saya

arzu- hrmmm.... ini agak payah jugak nak elaborate sbbnya, tiap kali masuk aku mesti beli jugak. beli shawl, beli anak tudung, beli syria dia. haih. shawl dia merupakan material yg paling aku suka, sifon ok sifon!! inner cotton dia pon best juga, boleh tgk entry ni, tu first time beli arzu punyer shawl. tp, bila chiffon type shawl dia tu sebenarnya boleh didapati dlm semua house dengan harga rm80++ and harga arzu adalah rm2++, terus aku tak beli dah shawl dia :(, melainkan ada design yang aku tgk sekali terus pengsan-bangun-pengsan-balik sebab berkenan. heee..

segala mak nenek shawl n syria-huh, ini pon aku banyak juga, tatau bila aku beli. inner ada awning, inner kelepet, inner corak. heheh. aku mmg suka la invest n kasik tokey2 tudung ni kaya. hahahha. body syria corak ada, plain ada. alhamdulillah this type aku tak terbeli banyak sangat, seriously ada 2-3 lai sahaja. itupun tak penah pakai bole??now tgh fikir kat mana aku nak sedeqahhhh

fareeda, aku tak penah ada. as for now, dah 3 kali aku klua masuk butik dia and will end up tak beli apa2. akak indon tu pun agaknya dah kenal n naik nyampah tgk muka aku ni, yg masuk belek lama2, try sana sini, pastu blah. tgk orang pakai, lawa gila. aku pakai, tgk cermin... rs nak pecahkan cermin, seyes buruk!

satu lg masalah utama aku adalah, aku bukanla org2 yang variety in colour. serious, warna baju, warna tudung hanyalah merangkumi warna2 stereotype aku yakni gabungan warna pink, pepel, grey and sometimes white. penyakit bertambah teruk apabila pagi2 berdiri depan lemari masih rasa takde baju n tudung nak pakai (pang..tampar skali). pastu rs baju n tudung takde variety, pastu bosan, pastu rasa nak juallllll hehehe. masalah2...

ni gamba pakai tudung tie rack. feveret juga but only for certain occasion :)

and lastly me n bawalllllllll.... all time favorites!

as for the conclusion, kalo nak keluar sebenar2nya akan lebih cepat sarung yang terus ada awning. hhehehe. aku pon tatau motif entry ini. maybe sebab semalam baru lepas beli 3 lai de zahra. uwaaa...

*disclaimer: sy tetap bersyukur dengan segala rahmat n limpahan rezeki yang diberi :). saya juga berjanji nak stop beli tudung awning until further notice!


Wednesday, 16 March 2011

Secret Admirer


tiba2 rasa nak share alkisah secret admirer. terkenang balik zaman2 skola dulu. zaman skola ada bdak laki2 heh. time skola sblom nyer (di kota metropolitam KB) semenya pompuan. so, harusla over acting. mrsm aku dulu ada 2 batch jer, form 4 n 5, biasa la bila mula2 masuk jadi junior haruslah tergedik2 nak minat abang senior. nak harap abang senior minat aku mmg kem salam la kan, bukanlah kategori hawwttttt. ini minat utk suka2 jer, sesaje nak cari booster utk ke row call pagi, bole cari alasan utk sekodeng sambil2 menapak ke dewan selera time rehat, bole jadi juadah di kala waktu riadah di bumi jasin yg bosan nak mamps. yang paling penting, ada bahan nak gossip bila balik bilik hahahha. betol tak rakan2 sekalian?

ok, nak jadi citer. yesterday, ada lunch date ngan membe mrsm. bila dah jumpa, mula la keluar citer2 di zaman mrsm bla bla bla. and to tell u the truth, ada satu statement yg buat aku tak ble blah... sgt susah nak percaya sbb sgt2 tak sangka. bila borak punyer borak sekali kawan aku ni ty...


"beb, ko mesti ingat lagi kan si polan yada yada yada..."
"ha'a.. potpetpot pet...."



takpe. itu ok lagi. tp entah mcm mana, bole keluar topic mamat ni , X and sesungguhnya dia adalah seorang yang sangat baikkkkk mukanya and seyes beyond my RADAR of observation (hehe, jahat tak statement tu). so, bila aku ty....


"eh, si X skang kat mana ek"
"dia kat xxxxx la... heh, ko minat dia dulu kan?"
"excuse me? minat sapa... si X tu ke?aku?minat dia...??" seyes confuse baii..
"haa.. ye la, dia yang ngaku kat aku beb, aku pun tak caya, tp dah dia yang cakap tau" (sambil gelak2 kat aku dh)
"whaaaaaaaaaaaaaatttt??? aku yang minat dia??excuse me, dia yg bg aku dedication kat tawwwwww, bkn aku oiiii..."

seyes aku takleh nak tahan gelak. haih. budak laki umur 17thn kannnn.. kesian. bole dia ckp aku yang minat dia, and yet siap confess plak kat orang lain (yang juga kawan aku) yang AKU minat dia dulu!!!!! oohh emmm geeeee..... sib baik aku tak menggedik kapel time umur bdak laki umur belasan tahun. kalo tak mahu difitnah gepren dia buat sexual abuse dowh...

haha, nway, that was long time story, zaman budak2 dulu. tinggal lg aku yg terkejut sbb aku rs cerita sbnr adalah the other way around hehe.. pastu ckp la kat laki aku...


"yang u ingat X tak?"
"haa.. nape, kite ada jmpa dia dulu kan, yang muka baik2 tu kan?"
"yang, u know what bla bla bla bla" (aku bentangla segala, harap2 dpt la feedback yg bernas)
"la... ingatkan bila muka dia excited sbb jumpa me, skali seronot dpt jumpa secret admirer dia rupanya!!" sambil gelak besar
"that part,tak klaka ok! my taste is not that bad"

T_____T


moral: jgn bsangka baik kat budak2 baik mukanya

Tuesday, 15 March 2011

Rindu


hati ini rindu...
rindu pada sesuatu yang diri sendiri tidak pasti
:(

Cool with sunglass!


cik green green grass ni kannnnnn... suka ehh.. suka?suka?
**mcm tahu2 je aku tgh stress. hehe.
maseh utk diversion ini. dah la esok ade committee meeting!!



ok.. mari warming up dengan contest ini
here we go...


**Cool with sunglass!**


details about the whole contest can be read here




*


*


*






sapa2 nak join, sila pegi blog di atas, tarikh tamat is on the 19th March :)

tq







Monday, 14 March 2011

CONTEST gambar muka sedih paling menarik!!


CONTEST gambar muka sedih paling menarik!!
ini pun kene TAG lagi, heheh... layan kan ek, mai sama2 meriahkan majlis


Segala syarat segala panduan ada di SINI



*

*

*



bila tidak dpt apa yang dihajati...


and inilah ADAM, with his sad face!!



and, saya nak TAG:
keen
maiz
roszie


tq

Berbudi bahasa, tahu tak?

memang patut orang kite ada perumpamaan berkenaan budi bahasa, sebabnya kbykn orang2 di sekeliling kite kurang tahu untuk berbudi bahasa. ok, aku akan buat entry ni sepositif yang mungkin walau dalam hati aku mendidih2 rs nak memaki hamun.

personally, cukup hangin ngan orang yang tidak tahu berkomunikasi secara berhemah, lebih2 lagi bila ianya melibatkan perkhidmatan pelanggan. kenapa ye? aku mmg ckp hot bila jumpa or kene berdepan dengan orang2 cenggini dalam urusan jual beli or urusan2 di kaunter2 pertanyaan or service provider. kenapa, susah sangat ke bila nak kene bercakap scara berhemah dan tidak mengundang rasa nak maki daripada pelanggan? tahu tak bahawa setiap urusan jual beli tu melibatkan duit, bukannya tayar buruk? orang nak beli barang dia pun dilayan mcm nak carik gaduh. belum lg dia kene kasik percuma barang2 tu. kalu takde small change pun kene marah, heh..

lagi satu kalo dekat kaunter2 pertanyaan, orang berhenti, nak bertanya. nak bertanya sebabnya taktahu or perlukan panduan. apa guna nak duduk di kaunter helpdesk kalo kejenya nak bergayut di telephone, or tidak mempedulikan customer yang tercongok tunggu mcm tiang JKR. takde sense of urgency kah? agaknya zaman dia skola tak sempat belajar pendidikan moral oo takpun, customer yang dtg melongo kat depan hidung dia tu sbb nak tgk muka dorang yang gojes tu and ukur size lubang idung dia T___T.

kalu service provider yang ada hotline utk pertanyaan ikut phone pun sama. MOSTLY lebih banyak bende yang tidak tahu daripada yang tahu. bila tak tahu plak, dengan bijaknya pass the line to those yang JUGA tidak berapa tahu. pastu pass lagi dan lagi dan lagi. at the end, customers will be on hold for quite sometimes. kalau kene talian yang percuma, forgiven lagi. kalo dapat hotline bodo airsia yang RM1.++ per minutes? tidakkah rasa mcm nak maki hamun dan seterusnya akan ranapkan semua pahala2 yg dikumpul bermula waktu subuh dinihari tadi?

satu lagi, keje kononya sales consultant. tp bila orang nak mintak tlg, itu tatau, ini tak sure, pastu yang ini orang lain jaga... errrkk... bukan ke part of their job utk pastikan yang customer2 ini dapat cari apa yang dihajati? or paling tidak tolong channelkan ke mana2 bhg yang might can resolve the problem? susah sangat kah? apa yg aku tgk, mereka lebih suka lagi cakap "tatau" dan sambung borak gelak2 bajet hot pasal mamat indon telinga besa yang ngorat dia tadi. wadehel.

kenapa ye, kenapa!!!! kalo rasa dah muak nak mamps dengan kerenah manusia, haa.. baik keje ngan mesin or kambing




Thursday, 10 March 2011

Asalnya...

mula tulis blog in 2008.

orang yang mula perkenalkan dunia blog adalah belle or siti nabilah mohd shukri hehe, kenal dia time nak fly ke UK dulu. tp ramai juga my BFF yang dah mula blogging. Cikpuling, Sheri, As and many more dah lama berkecimpung. dulu2, start blogging dengan alasan mahu hilang rs gundah gulana belajar di perantauan. awal2 dulu heh ele, skarang pon update tidakla selebat mana. blog hanya akan diupdate apabila stress, or bila ada bende2 yang tidak mengembirakan, juga bila ada hal2 yang menyakitkan jiwa. kononnya nak jadikan blog ni tempat nak luahkan perasaan la konon. so, ilang stress tak with blogging?for me yes, indeed. esp when I have my friends around.

bila dah kenal dunia blogging

dah mula seronok. semakin rajin nak update. update pasal anak, update pasal family, update pasal makan2 (beli bawang kat asda pun nak cakap ;P). lagi seronok bila dah mula tahu nak godek2 website or template. rasa seperti ada rumah sendiri bila ada mcm2 cara nak set up blog. bole letak fav links. time ni, bila ada jer highlight of the day, gi jalan mana2 ke.. shopping2 ke, semua nak tepek kat blog. bila ada first commentator lagi seronok bajet diva mcm dpt gucci free sbb mcm dah dpt kawan maya (heh, poyo gila aku tau). pastu dah knal plak dengan acara blogwalking. jumpa mcm2 website, maka bole la asah skill membeli secara online bagai, hehe.. pastu hari2 tersengih mcm kambing tak senang duduk sbb dok tgg parcel

bila dah terer sikit dunia blog

bukak blog adalah acara wajib harian. fikiran rasa mcm banyaaaaak sangat bende nak citer, tp bila dah dok depan lappy, kejung tatau nak tulis apa. maka end up dengan blogwalking. pernah skali dpt comment dr anon. sentap juga. tp bare with it la. we never know our readers. they could be your friends MIL, could be ur enemies. key point here is... if u r not planning to privatize ur blog, then take an extra caution in expressing ur opinion IF you do not welcome have annoying comments. unless u have ur own policy n can stand as... "woiii-pegi-mati-la!!-suka-hati-aku-la-ni-blog-aku-nak-gaduh-jgn-guna-nama-anon-la-oiii!!!' hehe. aku malas nak privatize2 blog ni. sbb nt nak invite2 lagi, leceh. lagi st, mcm la ramai nau reader aku hehe. kalo dpt comment yang memerlukan serangan balas, kita settle mengikut kadar sentapan yang diberi.

bila dah lama blogging ~dah mula ada pasang surutnya (utk aku la).

update dah mula kejap2 ada kejap2 takde update. or lama gila no update. pastu dah mula banyak blogwalk dari buat entry. hehe. bole la tgk, ada mcm2 kerenah blogger ni. siap bole gaduh2 lagi. hish. yer la, when blogwalking pun we can differentiate type of blogger yang kite suka and tak suka. ada jer blogger yang kite takle terima lgsg cara dia. tp lantak dia la kan, blog dia... suka ati dia la. and dalam blogging ni isu2 yang selalu berbangkit.. (as for my opinions la kan)

1. followers - aku sendiri bila suka baca blog tu, aku link kan aje, malas plak la nak click utk jadi follower ke hape. tp baca tetap baca. nak tepek link pon tak mintak kebenaran, haha. harap2 kalo ada yang tak suka cara ni n her link is listed here, forgive me in advance. ai ikhlas nak baca :)

2. nuffnang- ini, khas utk blog2 glemer shj. blog mcm blog aku ni sila diam. nuffnang ni, kalo traffic blog dia mcm federal highway or mrr2, mmg sangat mashyuk, rate dia mcm mana aku tak pasti.. yang pasti dia kasik duit dlm bentuk cheque (bila smp waktu n ketikanya), bukan dlm bentuk pisang goreng sungai merab. mcm mana nak tambah traffic, sila ty blogger femes2 utk lebih afdhal

3. anon or annoyin- heh, ini std la. kat mana2 pun mesti wujud. tinggal lagi dia dari kalangan kawan2 kite or mmg bakat pendengki sudah tertulis dari dlm perut. asal orang wat post pasal apa2 jer la, mesti nak dengki. tak kira la topic apa pun, mesti tak setuju. mesti nak adsorb secara negatip. nak tunjuk bijak pandai otak besar dia tu. tunjuk kat blog orang lainnnnnnnnn plak tu. ok. tak paham. go and get a life bole? T____T

So, utk apa aku blogging? jujurnya, sendiri taktahu arah tuju blog. haha. lebih kepada expressing my feeling kot, for future reference. ye ke? yes no?ok. masa utk sambung keje hakiki. tp kene tido dahulu. tugas hakiki pada waktu ini adalah tido. bole asah writing skills hehe

JELAJAH BLOG LUAR NEGARA 2011



nak meriahkan lg segmen2 abang ben..



saya, penah belaja di UK. sempat la branak sorang kat sana. kenangan bila ada kat tempat org mcm2 ada, ada manis ada masin, tp.. pada saya, best lagi kat tempat kite. sbb, kite kat abroad tu pegi pun bawak tanggungjawab, ada amanah.. yer la nak kene belaja kan huhu.. so lain sikit kot ngan pengalaman orang yg pegi utk keje.. limitation tu kurang berbanding pelajar.. pelajar sengkek sikit.

so, pengalaman yang bestnya bila...

1. education facilities.. banyakkkk, tinggal rajin atau tidak shj. research equipment, journals, books, experties.. mmg superb. tp kene la ikut kesesuaian dengan bidang yang kita ndak. setiap uni normally akan ada dia punya focus research. kalo email dorang nak tanya itu ini pun, selalunya cepat la reply dia. diorang mostly sgt committed dengan apa yang dorang ceburi. nak tgk masyarakat sana curik tulang adalah sgt mustahil, so senang jika nak berurusan apa. sship pun sgt banyak available. sometimes, berurusan dengan petronas n mara london much more easier kot kalo kat UK tu.. i mean, opportunity wise.. dorang banyak wat walk-in interview. so, kalo duit berkepuk2 rajin2 bkak website Malaysian Student Dept (MSD), tgk kot2 ada walk-in job or sship... kalo ada, pegi jer london tu. seyes chances lebih tinggi. zaman aku dulu kadang2 lepas interview terus dpt instant offer letter...

2. time shopping!!! aka tour outlet2 depa. barang2 dorang adalah sgt murah. esp yang branded2 tu. walawehhhh, sediakan duit jer la yer puan2 tuan2. worth it la kalo nak membeli. kalo kat mesya (cth:handbag) rege dia 4-6k, kat sana maybe baru 1k huhuhu.... gila ok, dah la akan ada sale everytime end of seasons.. satu tahu ada 4 seasons!!

3. time lawat europe... tipu la kalo kata tanak pegi europe kalo dah ada kat UK. heheh, kalo kene timing n planning nya, boleh book cheap hotel n flight ticket. sebagai contoh pegi Italy dengan haraga GBP5 dgn ryanair !!! hrmm... kadang2 agak susah nak control nafsu hishhh... so, kembali berselawat barulah bpijak dibumi nyata hehe, ingat tanggungjawab yang asal.

4. dengan sendirinya bole berdikari... sebagai pelajar, isteri n ibu, bila di luar negara dan2 pandai masak sbb tpaksa buat semua bende itu sendiri n terima kasih kat mr google yang menyediakan banyak recipe2. tika itulah bujet jd golden ramsey sbb try mcm2 recipe, sedap or tidak bakang citer. yang pasti hubby kene la try n kasik semangat walau apa jua rasa recipe tersebut. kene makannnnn! takle membazir, mahal ok nak beli raw materials... heheheh...


yang tak best pada saya cuma satu...... hehehe... yakni

1. BILA HOMESICK.... huahuahua.... sebab di bumi orang, hanya kawan2 (and in my case of course I have my family besides of my friends) yang sentiasa bersama. alhamdulillah ramai juga kawan2 yang study at the same time, tinggal berbeza district or council. jarang2 jer la dpt get together. tp, kalo sakit demam sedara mara, kenduri kendara... we might not be able to join that important event...

2. bila RAYA, uish... ni takle nak eleborate panjang since every raya aku selalu beli tiket balik mesya heheheh.... sedih oih.. basah sejadah aku time dgr takbir raya. cukup la skali raya di perantauan. selebihnya, beriya aku htr salam perantauan kat paper tp pagi raya tersengih2 depan rumah bawak ketiak mommy aku haha.


apa2 pun, pada aku, tak kira di mana kite pegi.. mana penjuru dunia la skalipun, (tmasuk la juga kalo blaja dalam mesya), yang paling penting adalah kite kene gunakan sebaik2 mungkin peluang yang telah diberikan, setiap benda yang kita lalui tu, pastinya akan mengajar sesuatu buat diri kita.




and this is Cambridge University, piccas taken in King college, cantik kan?
*actually semua tempat pun cantik


tocheh :)

Monday, 7 March 2011

First and foremost...

Assalamualaikum

finally, dapat jugak aku update blog aku. yess.... blog aku!!

hurm.. how to start huh, bila lama tak update nak mulakan balik tu mcm dah tak reti (elllehh, mcm la selalu update sebelum ni~lame excuse ok!)

ok, ok... ngaku2 mmg tak banyak update pon sebelum ni. but, mmg tak sempat laaaa, by the time got some free time, time tu la rasa nak rehat sikit. For the past few weeks was so hectic to me, BANYAK..... nak senaraikan pun malas. as if aku sorang je sibuk kan? ada ups ada down. untill today still lotsa thing to be done n settle. weekend pon penuh dengan agenda. hoh, penat seh. nasib baik tak jadi orang penting negara, jadi org penting dalam family sendiri pon dah nak terbalik, malam2 sibuk suruh hubby urut tangan, urut belakang la.. owhhh sungguh recond ok!!

memandangkan sudah lama pencen n baru rasa nak menulis semula, moh haku tepek latest family pic taken last weekend dulu. amek ni semua ni sbb skola DD nakkan satu family pic. hehe. normally lepas posing2 sampai nak koyak baju skalipun, gamba will only be in the softcopy version. itu adalah penyakit malasssss nama dia. so, ini gambar ada hard copy.. hang ado??




okeh, nt citer lagik tocheh :)

Thursday, 3 March 2011