Wednesday, 16 March 2011

Secret Admirer


tiba2 rasa nak share alkisah secret admirer. terkenang balik zaman2 skola dulu. zaman skola ada bdak laki2 heh. time skola sblom nyer (di kota metropolitam KB) semenya pompuan. so, harusla over acting. mrsm aku dulu ada 2 batch jer, form 4 n 5, biasa la bila mula2 masuk jadi junior haruslah tergedik2 nak minat abang senior. nak harap abang senior minat aku mmg kem salam la kan, bukanlah kategori hawwttttt. ini minat utk suka2 jer, sesaje nak cari booster utk ke row call pagi, bole cari alasan utk sekodeng sambil2 menapak ke dewan selera time rehat, bole jadi juadah di kala waktu riadah di bumi jasin yg bosan nak mamps. yang paling penting, ada bahan nak gossip bila balik bilik hahahha. betol tak rakan2 sekalian?

ok, nak jadi citer. yesterday, ada lunch date ngan membe mrsm. bila dah jumpa, mula la keluar citer2 di zaman mrsm bla bla bla. and to tell u the truth, ada satu statement yg buat aku tak ble blah... sgt susah nak percaya sbb sgt2 tak sangka. bila borak punyer borak sekali kawan aku ni ty...


"beb, ko mesti ingat lagi kan si polan yada yada yada..."
"ha'a.. potpetpot pet...."



takpe. itu ok lagi. tp entah mcm mana, bole keluar topic mamat ni , X and sesungguhnya dia adalah seorang yang sangat baikkkkk mukanya and seyes beyond my RADAR of observation (hehe, jahat tak statement tu). so, bila aku ty....


"eh, si X skang kat mana ek"
"dia kat xxxxx la... heh, ko minat dia dulu kan?"
"excuse me? minat sapa... si X tu ke?aku?minat dia...??" seyes confuse baii..
"haa.. ye la, dia yang ngaku kat aku beb, aku pun tak caya, tp dah dia yang cakap tau" (sambil gelak2 kat aku dh)
"whaaaaaaaaaaaaaatttt??? aku yang minat dia??excuse me, dia yg bg aku dedication kat tawwwwww, bkn aku oiiii..."

seyes aku takleh nak tahan gelak. haih. budak laki umur 17thn kannnn.. kesian. bole dia ckp aku yang minat dia, and yet siap confess plak kat orang lain (yang juga kawan aku) yang AKU minat dia dulu!!!!! oohh emmm geeeee..... sib baik aku tak menggedik kapel time umur bdak laki umur belasan tahun. kalo tak mahu difitnah gepren dia buat sexual abuse dowh...

haha, nway, that was long time story, zaman budak2 dulu. tinggal lg aku yg terkejut sbb aku rs cerita sbnr adalah the other way around hehe.. pastu ckp la kat laki aku...


"yang u ingat X tak?"
"haa.. nape, kite ada jmpa dia dulu kan, yang muka baik2 tu kan?"
"yang, u know what bla bla bla bla" (aku bentangla segala, harap2 dpt la feedback yg bernas)
"la... ingatkan bila muka dia excited sbb jumpa me, skali seronot dpt jumpa secret admirer dia rupanya!!" sambil gelak besar
"that part,tak klaka ok! my taste is not that bad"

T_____T


moral: jgn bsangka baik kat budak2 baik mukanya

9 comments:

S.U.F.E.E.N.A.N said...

And one point worth to add: org jenis cakap sopan cipan pijak jeli pun tak penyek!dengar bule..cayee..thinks triple miple!

shuhada said...

hahaha

okey saya nak korek citer kat kakak saya lah mcm ni..hahahahaha

keen said...

alaa....siapa X tu, siapa??? aku kenal x ?? kuakkuaaa....

CikW4nKemb4ng said...

ann:
itu yg plg tak tahan, bsongkok bagaiiii tp!!!!!

shu:
ahahhaha... silapla ye, itu zaman ai skola2

keen:
ko kenallllllllllllllll, confirm...kakakakakak, malu noks

Ein said...

sufee!! aku tau sape!!!! aku tau sape!!! (sambil melompat lompat)....serios wey i still remember those days... ko nak aku citer kat siney ker?? hik hik tak mo arr.. tapi kan seingat aku mamat X tu bukan memang cas cun ker???

Khairiyah aka Kerry said...

Kak suffe,, kerry lg dasyat ya tuhan muke budak tu baik ya amattttttttttttttttttttt..
sekali tu die tau sy suka dia, boleh die ajk saya tido??sampai skang sy ingt ayat die "kalau awk betoi2 suka saya,awk kene tido dgn saya" boleh??eiiii bukan sedass sy kasi die 20 30 dasss sy kasiiii..patu disbbkan sy tolak die jaja fitnah pasal sy sampaikan d whole gang anti saya...geram je bila ingt balek.

Asmida said...

Aku buleh imagine...mesti jenih pak lebai nerd neh. Kalu tidok, jadi ustajah la mu lo ni, hehehhehe.

CikW4nKemb4ng said...

ein: jgn nk ngader2 bukak resia eh, hahahah

kerry: ya Allah, sakitnya hati. eiiii, sib baik tahu awal2 pangai dia centuh

as: hahahahaha, exactly as, meme sakit jiwo kalu ingat sedap2 dio jah nok confess gitu

nanako said...

eehh.. sapekah gerangan nye?? kenapa aku pon tak tau..