Tuesday, 26 April 2011

Breakfast

Hihi

Pagi ni, lepas mandi n tgh siap2
nak gi keje tgk2 ada breakfast atas my side table.. Aih sempat dia buat bekpes ni utk mommy...

Rs cam sweet sgt.. Tp mummy tanak adam jadi chef tauuu, adam cari cita2 lain la ye, engineer ke, pilot ke tehehe


Thank you dadam!!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, 22 April 2011

Kalau dah namanya..

malaysian....

yes... nak kutuk ni, nak kutuk betapa kebanyakan orang kita ni pendek akal!! this is a few simple things that Malaysian dont want or dont even bother to do...


1. queue - susah gila dorang nak beratur. agaknya kalo kerjaan offer "sapa2 yang beratur dpt bonus" baru semua orang sebuk nak beratur. sebagai contoh, masuk toilet.. semua stock nak beratur depan pintu, pintu mana yang ada orang sikit pintu itulah yang jadi tumpuan. kenapa tanak be considerate, buat one queue instead of tercongok at each toilet door, ooohhh... nak cepat eah, abeh orang yang mmg dah tersedia tercongok ni saje2 la amek angin dalam toilet ni? could you just pls be more civilize? pandai plak tu buat muka bodo bila orang yang beratur in one line ni dok tengok2.. maksudnya mmg dia tahu yang mereka2 ni beratur tp nak jugak buat bodoh2 dari ayam tanak beratur

queuing in driving? heh, ini tak payah citer. bila kita mula kasik peluang kat mereka yang kasik signal ni nak masuk depan kita, berpuluh2 nak sumbat masuk.. they are just like crap!!

lagi satu contoh, queue beli air dekat sogo. the procedure is you pay, get hte receipt or bill and start queuing at the other side of counter (collection lane). so, when it comes to your turn, just give them your receipt and your drink will be prepared. pnah jadi kat aku, malaun 2 ekor ni (konon bajet hebat and genius dari orang lain2 tu la), the wife is queuing way way back from me BUTTTT her selfish wonderful hubby is already queue in the collection lane! when it comes to their turn (which is the receipt is not ready yet because the wife turn is not there yet) dia just muka tenuk dooooook je depan counter sambil tunggu receipt dari wife. pegi mati la woiii kalao bende simple mcm tu pun nak selfish!!


2. priority to handicap or children. NO, most malaysian wouldnt be bother about this. ko ada anak kicil? hah, pegi mati la sama kamu. mau masuk lift dengan stroller bagai, ehhh... aku nak masuk dulu ok, sbb tu aku diri betul2 depan pintu lift, biar orang nak keluar lift pon susah nak keluar and buleh la aku dpt pahala free sebab mereka sure akan maki hamun aku juga. yeahhhhh


3. zebra cross. kat malaysia, ko nak cross jalan sebaik2nya tengok la kiri kanan dulu. ko takpayah susah2 nak fikir ada traffic light ke zebra cross ke apa. driver2 kat malaysia ni selalunya buta hati sikit untuk berhenti dan memberi laluan kepada pedestrian. silap2 haribulan, dpt bonus kene honk2. yess... driver2 kat mesya, most of them tak sempat belajar kot tata susila jalan raya ni. sama ada amek lesen terbang jer or mmg dia baru belajar membaca selepas amek lesen JPJ. so time exam lalulintas dia dikecualikan sbb cacat and tidak tahu membaca

I've been living abroad for sometimes and sad to profess that they are justtttttttttttttt more civilize than US!!

sekian, salam hari sabtu

Wednesday, 13 April 2011

Pengsan Bangun dan Pengsan lagi...

sebabnya???




saya jatuh jati pandang pertama...


*


*





*







*







*







*





namun, sold out hanya dalam sekelip mata...................
mari meroyan secara berjemaah dengan saya...



Bila ada voucher


maybank points ada 83k
so, demi untuk tidak menghampakan pihak maybank & pihak sogo
maka, telah aku ciptakan satu hari...untuk aku manfaatkan sepenuhnya
peluang yang telah diberi
maka, shopping dengan membawak abam
adalah lagi tenang and damai...
tak banyak songeh, bagi dia BB or iphone, settle...
iAllah dia takkan kacau aku dah

so, perlu highlight di sini semua bentuk pembelian adalah tidak
berpandukan wishlist and guidelines
atau dengan kata lain, tak beli pun tak pe
beli pon, tak mampu buat aku jadi mcm lisa surihani


hehe


mommy shoppink dulu ye nak hehehe



So, this is my few additions...
(yang aku strongly believe that tak berapa nak significant.. err..)


sblm ni try primer MAC make up based not bad la... mabelessss :)
so, kali ni nk try channel plak, tapi terbeli plak lipgloss skali..
pastu saje singgah bobby brown, terpaksa beli matte lipstick dia
sbb rs mint2 and sangat best sekali


and then, barulah pergi ke MAC utk objective asal dalam proposal
yakni, nak beli MAC blot powder for oil control
tp biase la akan menyimpang jauh dari niat asal
apalagi kalo advisor dia dok suggest macam2
mula la aku gelabah and beli bende lain
iaitu MAC careblend pressed powder
objective failed!! arghhhh...anyway this powder is ok
but in terms of coverage tak la sebagus 2-way cake
cuma, since now aku prefer light finishing powder



and lastly
tgk SKII punyer foundation, walawehhhh, mcm best jer
ala2 cake putar2 tu..heheh...and katanya ada lifting..
heh, mana leh jadi aku tanak jadi nenek seblum waktu
hahahhaha




best giler weh lip pencil nehh.. beli2~

so, all together kene byr rm45 hengget jer..
selebihnya voucher bayar...
mak vangga ok, sbb mak cuma spent 45 hengget jer


*maafkanla mak yang jakun lg over acting sbbnya jarang dpt voucher ni!! :)

Monday, 11 April 2011

Welcome Home

Dah lama dok usha2
Ni semua gara2 abang leong
Hehe.. tgk kat dlm umah org len mcm cantekkkk jer
Tp teragak2 juga nak beli utk umah sendiri... sesuai ke, matching ke, indah ke idok utk alam rumah ku yg comot2 tu..
Tp takpe
x cuba tak tahu kan??

So, welcome home...(Abaikan sofa haku yg tak brp nk ikut susunan tu yer)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, 6 April 2011

Feeling Miserable

Hi bloggie...

sorry for being ignorant for this couple of weeks
and tonight, not that I have my ample time
but I do have this trembling feeling deep inside my heart :(
and this gonna be negative-based approach kinda of entry

I hate my current situation
I hate being a mommy that couldnt manage her time for her family
I hate when making a decision which at the end doesnt belong to my liking
I hate when I felt like no quality time with my kiddies..
I hate when I have to punish them for messing-up the house
I hate when I couldnt stop thinking about my job at home..








Adam, Danial & Damia... mommy miss u :(((
sometime rs nak quit my job and fully concentrate taking care of my beloved kiddies n family *sigh*