Monday, 16 May 2011

aidid muaddib

dah lama jumpa blog aidid muaddib ni, hubby yg introduced...
suka gak baca...hihihi

bila dah baca tu, st perkara jer yg terlintas dlm kepala aku
orangnya sgt teliti dan banyaaaaak sgt pengetahuan...
(kala rasa2 nak bertekak sila la buat homework byk2)
effort gila ok! and i believe that he is somebody jugak la
kasik jer la isu apa2 pon, mesti dia akan kupas in details
basically important point dia is nak suruh orang melayu lebih peka
dlm apa jua usaha utk majukan diri, tak kire la buat bisnes apa pun
perlu berbalik pada landasan yg asal..
pastu, pada aku la, kalo nk buat bisnes apa skalipun
tlg la study and get the as much as possible information about
your product or your bizz tu
jgn terima bulat2 dr one sources jer, make sure every single thing
about your bizz tu in your hand...
sbb kalu kata aidid fire kalu
idok le terus nak melenting n emotionally imbalanced kan?
and kalo ada kebolehan buat bodo, haaa.. tu pon okeh
kui kui, nk ckp lebih pon tak guna, tak penah ada bizz pon!hihi

at least itu yg aku paham dr blog aidid tu
but well, some us might not happy with his writing
but me personally rasa apa yg yang cuba disampaikan oleh aidid tu
ada jgak yg betulnya
(jgn plak dok highlight tang maki hamun dia tu sajer hehe)

and as for me, apa yg baik tu bole renung2kan
utk upgrade diri lah kan for sure..
mcm mana korang nak digest isi penting dia
nak ambitious sgt pon tak guna
sama2 kita ikut kemampuan sendiri ok?
yang buruk2 tu semua tolak tepi

syuhhhhhhhhh....

p/s: korang nak link dia, google jer...

- Posted using BlogPress from my iPad


4 comments:

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Aku pun baru dok stalk blog dia..ceh..pedas kalah masak lemak cili padi orang neghori weih..!

But as u said..to some extent there was truly really a blatant point on what he tried to highlighting..especially yg tang MLM tu..and surprisingly,one of company yg dia dok maki hamun bagai tu was belonged to my friend..aiseeh..camno nih..? terkujat jap aku..in fact the Director tu baru jerk meninggal few days ago in car crash kat kuantan..masuk paper lagi..innalillah..

aku pn tak sure psl MLM ni..but to be honest mmg tak interested pun..

Yg part PB tu..aiseh..kalau betul bagai dikata..kesiannya sapa yg dah beli..

zue said...

tenkiu sufee.. aku baru baca after tengok blog mung ni.... huhu.. best gila!!!!

Baiti Mustafa said...

he might be right and his points are all valid, but I would do without all the swearing and cursing..

malas nak baca kalau dah setiap ayat dia jek ada F*ck and S*it, A**....

kalau get his message and point across without mencarut2 tak boleh ke?

CikW4nKemb4ng said...

an: heheh, aku mmg kureng jugak about MLM, hampir2 juga terjebak heheh

baiti: btollllll, he likes to curse, kadang2 lebih panjang carut dr ayat proper haha, well that's his style maybe :)

zue: yezzzaaa.... selamat mentelaah