Wednesday, 22 June 2011

Letih

hate to start my writing with this word. but, yes I am really2 tired and easily exhausted lately. maybe need some massage, or proper diet.

sgt2 cepat penat. sleepy and mood swing. awal betul menstrual punya syndrome appears. letih aku. letih lagi bila tau most of my lab works will be pending until my materials are arrived. 2-3 months perhaps. gila la. benci btol kalo need to follow procedure gomen urgh..nasib la tak banyak duit, kalo tak dah lama semua bende aku beli senirik

penat sgt hotak bila lihat progress report writing yang juga mcm sampah. masa berlalu.. aku jugak yg tak gerak2, takde progress..

haih mood... sila la mari...

Monday, 20 June 2011

testing

Best ke tak best neh aa..
Published with Blogger-droid v1.7.1

Tuesday, 14 June 2011

Hati yang bergetar

you tell me.

pompuan mana yang tanak kulit muka yang shantek lagi floles lagi firming ala2 ada aura retis gitu. aku pun nak ok. but then, sejauh mana kbykn pompuan2 ini sanggup mendisiplinkan diri untuk menenyeh segala mak nenek skin care dengan begitu teratur n episheng skali? ada. ada. tp am not one of them. pfffft.

ok, masuk this month, dah masuk 3 bulan aku tak pakai apa2 skin care. bukan takde. ada. stock in hand is SKII miracle water, vit c serum body shop. moisturizer, aku ada beli satu jenama (beli adalah utk the whole set ok!) tempatan yang orang lain pakai muka jadi shantek gebus hidung berkilat. tp aku pakai tak cantek2. no. it hasnt happened to me shaiittttt esp when I just use it not more than 5 times. mcm2 la alasan aku kasik kat diri sendiri sbb tanak rasa membazir bagai. hadoihh. sudahnya, aku tak berani nak pakai apa pon dah, seyes.. cukupla muka aku cam zombi. so aku decide utk stop semuanya!

but, as for now.... aku dah mula gedik2 untuk pakai skin care set balik. hehe. aku nak try yang ni..




ok tak? ok tak? sapa penah cuba or penah dgr direct review? Bio essence V shape moisturizer. yezzzaaa... ada can tak aku nak dpt muka bujur sirih instead of tudung saji?? oh tolongla tampa aku ciknadiahkhair. tp takut juga outbreak mcm early stage stop yasmin dulu. and there is another thing from bio-essence that catching my eyes....






its BB cream, also superb. err.. based on review from one of the blogger la jugak kan. dia buat testing dkt orange peels. and this BB cream is truly cover uneven skin n pores. tapi apesal la banyak ce ye nun alip yang guna product ni meh?? since my skin is QUITE ok now, hati mula la bergetar rs nak cuba this thingy. penat dah cuba skincare yang memahal tp hasilnya lambat utk org yg tak bdisiplin cam aku ni. tp bio-essence ni pon quite pricy jugek. murah sikit jer dr bioterm, clinique or estee. hrmm...

so!!! patut ke tak patut, patut ke patutt? patutt? ke patutttt? (sambil hati terngiang2 lagu ahmad aku cinta padamu) *sumpah rs nak terajang penulis lirik lagu tu*


Business





sebaik2 punca rezeki adalah melalui perniagaan..

















hrmmm..... mcm berminat, nak buat bussiness apa ye..







apparels or tudung??
kedai makan?
petrol station?
tskkk....










help!!














*pang....
abiskan blaja dulu bleh???








ok, back to reality.

but I'll have my own business one day, iAllah!!!






Friday, 10 June 2011

New Baby

Love it love it love itttttttttt!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, 9 June 2011

Aaron Aziz vs Malek

this is crazy. I watched the show. KL Gangster. Yes, the first show. gila tak? Semua ni hanya kerana Aaron Aziz or Malek. sanggup ok aku ngadap cerita gangster yang bergaduh bertumbuk bagai n tidak romantik lgsg tu, tp sbb AA.... sanggupppppp! dah la aku bukannya minat dengan cerita gaduh2 neh. haih.no la, am watching this just because of I have my best buddy with me, so bila lagi nak lepak2 ngan dia. this is the time :)

ok. jalan cerita, adalah biaser2 shj. Ada la msg2 murni yang cuba disampaikan, bukan takat gaduh2 semata. maka, bila tengok nanti, mana2 yang bole amek iktibar, sila semat dalam hotak memasing. sebagai contoh, malek setelah klua penjara nak tobat tanak gaduh2 jadi samseng dah, tp bukan mudah untuk dia lepas terus dari dunia gangster yang dia pnah terlibat dulu. wpun dia insaf dan takmo kacau2 orang lg, standard la mesti samseng2 akan dtg kacau dia plak. so, jadilah mcm malek, kene kuat n tidak mudah kalah dalam membela diri dia, kawan2 and femli dia. hehe. kenapa aku tulis cemni eah? err... maksudnya di sini, wpun adek abang gangster n gaduh satu sama lain, si malek ni tetap utamakan keluarga n tanak adek mati katak kat tangan dia. tapi at the end si malek ni diburu polis jugek, so nak tanak mak dia kene menten jual kerepek sbb anak sorang pun takle nak membantu.

fighting scene mmg terbaek. padanlah dengan tajuk citer, yakni KL Gangster. mmg bgaduh jer kejenya. skills2 yang dipertontonkan pun sangat kemas n smart. aku rasa boleh tahan lama mereka2 dok kene training. hebat dowh. real gila. flying kick memasing tinggi2 nya mak oiiiii.... gila fitttttt. rs selamat sikit kot kalo ada abang2 yang boleh kungfu2 sambil minum air kat kedai kohpiiii cengginih. rs secure, bole? ada satu scene yang AA gaduh dalam pasar borong selangor. die keje kat situ la kononnya bila dah decide tanak join gangster. AA tolak troli sayur dalam pasar borong pon hensem!! stress aku. Nasib baik la dalam cerita jer. Kalo in real life, pegi pasar borong n jumpa mamat kacak macam AA tu dok tolak troli sayur, ngan troli2 dia aku beli :P

adiputra n aaron aziz ni mmg la. kasik jer la watak apa pun untuk dorang bawak. mesti jadik, ke aku bias? aaron tu, tgk la dari angel mana pun, mmg indah sungguh. Hebat sungguh anugerah Tuhan.. hehe.. bergaduh dengan penuh macho. muka marah pon nampak comel, sepak orang pun penuh kekacakkan, tendang2 pun nampak hebat. cuma, utk adiputra, part yang aku kureng gemar bila tang bcakap ada putung rokok dalam mulut, gangster abis la tu ea bro?

kesimpulannya, mereka yang sukakan cerita aksi, sila la pegi tengok citer ni. mmg berbaloi, sbbnya korang takkan ditipu oleh camera trick or anything yang tidak masuk akal. setiap step pergaduhan adalah real n tak main magic2 or terbang2 mcm superheroes. ni gaduh betol punya ok.

well, wpun agak berat hatiku nak menelan watak AA sebagai penjahat, tapi citer ni mmg membuktikan yang AA sebenarnya sangat berbakat, macho n tidak gay jantan. agaknya sebab citer ni la kot dia build up body dia. maka, dalam citer NE body dah macam gorgon, besau. dalam rahsia hati py citer adalah sangat perfect. and pada aku, aku paling suka bila si AA ni bawak watak2 cliche yakni, orang2 kaya, watak2 romantik, watak2 gentleman...

nasib baik la AA tak mati lagi. kalo tak mesti aku meroyan lagi.

Tuesday, 7 June 2011

Argh!!!

stress NM!!


AAAaaaaAAAaAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa stress!!
apsal la gatal gi tgk cerita "Rahsia Hati" lakonan Aaron Aziz & Rita Rudaini
ending cam sampah. aku takle terima ok!!
cis cis cis and cissss lagi
nyesal aku ngadap smp 20 episode
nasib baik aku jump gi episode 40, episode yang last
terus mati selera aku nak khatam each episode
dah la hero mati di kaki pelamin.... sedih oiiiiiiiiii

tak sanggup aku dengan ending dia yang mcm gampang
crap la.. nyesal ok tgk Aaron Aziz yang finally jadi tempang
and tak dpt kawen dengan wanita pilihan hati
ape ke halnya laaaaaa nak buat Aaron yang ensem itu tempang?
pastu lumpuh bagai... MATI plak tu last2
tssskkk!! tahu aaa adaptasi novel
ubah kasik happy ending takble ke baiiii
heck la hoihhh... hero mati
hero matiiiiiiiii ok
Aaron Aziz tu mati... apakah? T___T
inikan cerita, jangan buat ending yang menggores hati bleh tak????

takpa2... lepas ni harap2 Stanza Cinta, and Ombak Rindu
bakal mengubat hati aku

tapi

AA paling hensem weh dlm citer Rahsia Hati tuuuuuuuu... help!!
tak bleh terima kenyataannnnnnnnnnnnnn, bole buat ending baru tak?


*ober

Friday, 3 June 2011

Aaron Aziz vs Seth Tan

Nora Elena punya pasal la ni.

demam nora elena, demam menengok si seth tan. itulah yang boleh digambarkan untuk peminat2 akasia nowdays, termasuk aku.

Aku ni jarang tgk tv, bukanlah juga peminat cerita2 bersiri, sbb skali dah suka, akan addict hehe. So, sgt selective dan hanya cerita2 yang menghidangkan jalan cerita yang best2 dan pelakon2 yang hensem macho gila mcm aaron aziz or yang gojes2 shj yang akan dispent masa utk tengok. heh.. nama je pon lakonan, haruslah nak tgk happy ending saje. apa kes nak stress dgn masalah msyarat2.

Retis2 ni aku jarang aa nak amek pot in details. melainkan yang jelita, yang ensem and charming yang sgt luar biasa dan membunuh pandangan mata aku, yakni seperti Aaron Aziz, Fahrin, Farid Kamil, Fasha, Maya Karin, Fazura tuu.. haa baru berbaloi nak spent masa sikit. eh.. mesya mmg mcm tu kannnnn? nak jadi retis or public figure kene ada pakej rupa segala, bakat tu no.2, cer tgk juara2 Af yang dah menang n tadek rupa tu, mostly terus jer tenggelam. yang rupa jernih2 sikit tu, haa ada harapan sikit, dptla jugak jadi extra dlm pelem. namun, pada aku la, kalo ensem2 tapi kalo tak jaga attitude ----> sila la masuk dlm tong sampah.

Tapi, kali ni punya akasia, Nora Elena.. mmg buat aku mabuk!! Aku dah la kaki novel. Nora elena punya novel ni aku tak ingat sama ada aku dah pnah baca or tidak. yang pasti... menjadi sungguh la AA menjayakan watak si Seth Tan tu. haihh. mmg semua pompuan akan mabuk or demam or pengsan dengan lakonan AA tu. tgkla page2 FB and twitter setiap kali slot tu on air. penuh dgn twit2 gilakan si atan tu haha. yer la, dah la kacak luar, kacak dalam. kaya plak tu. pahtu plak sgt romantik. hensem. charming. sgt sabar. and he is trying his very best, sungguh2 express dia punya sayang kat si nora tu. sapa tak pengsan??? cer cakap!!

erkk... maybe kalo bukan AA yang jadi Seth Tan tu.. kurang kot sikit aura tu hehe, yes aku bias. yang pasti, ciri2 yang most ladies out there impikan berjaya di realisasikan oleh AA. hrmm... just wondering on how on earth his wife's feeling when watching that series. I dont think I can behave professionally. But, somehow...adik2 ibu2 bapak2 skalian, pada aku in real life, man like Seth Tan maybe too good to be true. agak sukar la kot nak jumpa species mcm tu. even AA pon penah tweet yang

"I am nothing like #SethTan honestly. And i sometimes wonder ada ke that kind of gentleman?"

tskk.....

lepas tgk siri ni terpaksa angkat martabat AA jadi pelakon feberet ai. nt kalo ada ABPBH bole la undi *sila muntah darah skrg sbb orang len dah berzaman undi dia* haha. AA in person pon ok kot, family man kan dia? pastu mana ada gossip2 sampahan or glamer haram lagi kan takat ni? ke aku jer tatau. maklumla mula highlight si AA ni lepas citer pisau cukur tu jer. sblm ni mcm under radar jer ngeh ngeh ngeh. maybe sbb dia bawak watak yang aku tak berkenan.

yang pasti, utk semua lelaki2 di luar sana, sama ada yang dah kahwin atau belum kahwin, takyah la nak sentap2 lebih2 ngn Seth Tan tu ye. mana yang agak2 bole ikut n pratic, bole la amek. yang buruk2 tu sila tolak tepi yeh. pompuan biol jer kot yg tak suka laki yang mcm tu. hehe. kira aku ni normal la... eh?