Friday, 3 June 2011

Aaron Aziz vs Seth Tan

Nora Elena punya pasal la ni.

demam nora elena, demam menengok si seth tan. itulah yang boleh digambarkan untuk peminat2 akasia nowdays, termasuk aku.

Aku ni jarang tgk tv, bukanlah juga peminat cerita2 bersiri, sbb skali dah suka, akan addict hehe. So, sgt selective dan hanya cerita2 yang menghidangkan jalan cerita yang best2 dan pelakon2 yang hensem macho gila mcm aaron aziz or yang gojes2 shj yang akan dispent masa utk tengok. heh.. nama je pon lakonan, haruslah nak tgk happy ending saje. apa kes nak stress dgn masalah msyarat2.

Retis2 ni aku jarang aa nak amek pot in details. melainkan yang jelita, yang ensem and charming yang sgt luar biasa dan membunuh pandangan mata aku, yakni seperti Aaron Aziz, Fahrin, Farid Kamil, Fasha, Maya Karin, Fazura tuu.. haa baru berbaloi nak spent masa sikit. eh.. mesya mmg mcm tu kannnnn? nak jadi retis or public figure kene ada pakej rupa segala, bakat tu no.2, cer tgk juara2 Af yang dah menang n tadek rupa tu, mostly terus jer tenggelam. yang rupa jernih2 sikit tu, haa ada harapan sikit, dptla jugak jadi extra dlm pelem. namun, pada aku la, kalo ensem2 tapi kalo tak jaga attitude ----> sila la masuk dlm tong sampah.

Tapi, kali ni punya akasia, Nora Elena.. mmg buat aku mabuk!! Aku dah la kaki novel. Nora elena punya novel ni aku tak ingat sama ada aku dah pnah baca or tidak. yang pasti... menjadi sungguh la AA menjayakan watak si Seth Tan tu. haihh. mmg semua pompuan akan mabuk or demam or pengsan dengan lakonan AA tu. tgkla page2 FB and twitter setiap kali slot tu on air. penuh dgn twit2 gilakan si atan tu haha. yer la, dah la kacak luar, kacak dalam. kaya plak tu. pahtu plak sgt romantik. hensem. charming. sgt sabar. and he is trying his very best, sungguh2 express dia punya sayang kat si nora tu. sapa tak pengsan??? cer cakap!!

erkk... maybe kalo bukan AA yang jadi Seth Tan tu.. kurang kot sikit aura tu hehe, yes aku bias. yang pasti, ciri2 yang most ladies out there impikan berjaya di realisasikan oleh AA. hrmm... just wondering on how on earth his wife's feeling when watching that series. I dont think I can behave professionally. But, somehow...adik2 ibu2 bapak2 skalian, pada aku in real life, man like Seth Tan maybe too good to be true. agak sukar la kot nak jumpa species mcm tu. even AA pon penah tweet yang

"I am nothing like #SethTan honestly. And i sometimes wonder ada ke that kind of gentleman?"

tskk.....

lepas tgk siri ni terpaksa angkat martabat AA jadi pelakon feberet ai. nt kalo ada ABPBH bole la undi *sila muntah darah skrg sbb orang len dah berzaman undi dia* haha. AA in person pon ok kot, family man kan dia? pastu mana ada gossip2 sampahan or glamer haram lagi kan takat ni? ke aku jer tatau. maklumla mula highlight si AA ni lepas citer pisau cukur tu jer. sblm ni mcm under radar jer ngeh ngeh ngeh. maybe sbb dia bawak watak yang aku tak berkenan.

yang pasti, utk semua lelaki2 di luar sana, sama ada yang dah kahwin atau belum kahwin, takyah la nak sentap2 lebih2 ngn Seth Tan tu ye. mana yang agak2 bole ikut n pratic, bole la amek. yang buruk2 tu sila tolak tepi yeh. pompuan biol jer kot yg tak suka laki yang mcm tu. hehe. kira aku ni normal la... eh?



11 comments:

aien said...

waaa....!!! ain suke sangat watak seth dalam citer tu... like prince charming...!

Che Kay said...

hahaha curllast mak hayam! ada jugak intai2 sekali sekala. btw cerita fazura kitab cinta kat tv alhijrah tak tgk ke? iols nak pengsan je melihat keayuan dia pakai tudung! hehehe

CikW4nKemb4ng said...

aien

kannnn? semput ok tiap kali tengok dia dgn nora, jom pengsan sama2 hehe


che kay

kitab cinta? best ke? sapa hero? tolongla jgn hero yang merepek2 hahah, nt nak kene usha nieh

ezie said...

criter nora elena ni mmg agak best...watak seth tan mmg best bab layan isteri..tapi masih tak boleh lawan watak khuzairi dalam novel 7 hari mencintaimu~ puan dah bc novel tu? :)

nanako said...

harus la tersenyum sorg2 bila tgk cite ni :D

CM said...

Beb wife dia sama je mcm kita rupanya. ni aku share sket tweet wife dia hahaha.

diyanahalik Diyana Halik
I want #SethTan .... Hahaahah sweet nak mamps...
30 May

diyanahalik Diyana Halik
@Aaron535Aziz Sweet la jugak kan but #SethTan ni sweet nak mamps hahahah @zaidaismail
30 May

diyanahalik Diyana Halik
#SethTan so romantic, I like.. Sometimes mintak my hub romantic cam gitu.. Tapi dia ketawa je... Confuse la I heart who ni? LOL
18 hours ago

CikW4nKemb4ng said...

CM: tue la aku ada gak terbaca. err.... maknanya adakah si AA yang ensom itu tidak romantik mana?? iskkk... stress ooo jadi bini dia kalu gitu hahahhaha

CM said...

confirm tak romantik mana lagi2 la klu compare dgn seth tu kan....tengok pun tau...dia jenis macho2 je la pun. tp apa2 pun tetap hansommmmmm wawawawa

CikW4nKemb4ng said...

CM:

walau apa jua pon ciri beliau, dia tetap menjadi pojaaannnnnnnnn, tak romantik pon takpe, aku terima dia seadanya wahhhhh gitu!!

apa lagi citer dia yang ko mabuk? meh share dgn aku..

CM said...

tau xpe...bak kata ko dia jual ikan pun tetap menjadi pojaan hati ku!!! wawawawaaaa. ko try tgk Cinta Lelong,dia ngan erra, dia drama 1 episode je. aku suka la dia ngan erra, sesuai gitu. beb,coming teater dia ngan erra, badai semalam!this year xtau bulan brp. cant wait!!!! drama pulak stanza cinta tu pastu ada lagi, citer tahajud cinta.aduyai pengsan aaron je laaa kita this year!!

MeMHaliD said...

saya pon minat sejak Nore elena.Kira dia artis pertama yang penah saya minat.Sebab dia family man type.Payah nak jumpa macam dia...