Thursday, 9 June 2011

Aaron Aziz vs Malek

this is crazy. I watched the show. KL Gangster. Yes, the first show. gila tak? Semua ni hanya kerana Aaron Aziz or Malek. sanggup ok aku ngadap cerita gangster yang bergaduh bertumbuk bagai n tidak romantik lgsg tu, tp sbb AA.... sanggupppppp! dah la aku bukannya minat dengan cerita gaduh2 neh. haih.no la, am watching this just because of I have my best buddy with me, so bila lagi nak lepak2 ngan dia. this is the time :)

ok. jalan cerita, adalah biaser2 shj. Ada la msg2 murni yang cuba disampaikan, bukan takat gaduh2 semata. maka, bila tengok nanti, mana2 yang bole amek iktibar, sila semat dalam hotak memasing. sebagai contoh, malek setelah klua penjara nak tobat tanak gaduh2 jadi samseng dah, tp bukan mudah untuk dia lepas terus dari dunia gangster yang dia pnah terlibat dulu. wpun dia insaf dan takmo kacau2 orang lg, standard la mesti samseng2 akan dtg kacau dia plak. so, jadilah mcm malek, kene kuat n tidak mudah kalah dalam membela diri dia, kawan2 and femli dia. hehe. kenapa aku tulis cemni eah? err... maksudnya di sini, wpun adek abang gangster n gaduh satu sama lain, si malek ni tetap utamakan keluarga n tanak adek mati katak kat tangan dia. tapi at the end si malek ni diburu polis jugek, so nak tanak mak dia kene menten jual kerepek sbb anak sorang pun takle nak membantu.

fighting scene mmg terbaek. padanlah dengan tajuk citer, yakni KL Gangster. mmg bgaduh jer kejenya. skills2 yang dipertontonkan pun sangat kemas n smart. aku rasa boleh tahan lama mereka2 dok kene training. hebat dowh. real gila. flying kick memasing tinggi2 nya mak oiiiii.... gila fitttttt. rs selamat sikit kot kalo ada abang2 yang boleh kungfu2 sambil minum air kat kedai kohpiiii cengginih. rs secure, bole? ada satu scene yang AA gaduh dalam pasar borong selangor. die keje kat situ la kononnya bila dah decide tanak join gangster. AA tolak troli sayur dalam pasar borong pon hensem!! stress aku. Nasib baik la dalam cerita jer. Kalo in real life, pegi pasar borong n jumpa mamat kacak macam AA tu dok tolak troli sayur, ngan troli2 dia aku beli :P

adiputra n aaron aziz ni mmg la. kasik jer la watak apa pun untuk dorang bawak. mesti jadik, ke aku bias? aaron tu, tgk la dari angel mana pun, mmg indah sungguh. Hebat sungguh anugerah Tuhan.. hehe.. bergaduh dengan penuh macho. muka marah pon nampak comel, sepak orang pun penuh kekacakkan, tendang2 pun nampak hebat. cuma, utk adiputra, part yang aku kureng gemar bila tang bcakap ada putung rokok dalam mulut, gangster abis la tu ea bro?

kesimpulannya, mereka yang sukakan cerita aksi, sila la pegi tengok citer ni. mmg berbaloi, sbbnya korang takkan ditipu oleh camera trick or anything yang tidak masuk akal. setiap step pergaduhan adalah real n tak main magic2 or terbang2 mcm superheroes. ni gaduh betol punya ok.

well, wpun agak berat hatiku nak menelan watak AA sebagai penjahat, tapi citer ni mmg membuktikan yang AA sebenarnya sangat berbakat, macho n tidak gay jantan. agaknya sebab citer ni la kot dia build up body dia. maka, dalam citer NE body dah macam gorgon, besau. dalam rahsia hati py citer adalah sangat perfect. and pada aku, aku paling suka bila si AA ni bawak watak2 cliche yakni, orang2 kaya, watak2 romantik, watak2 gentleman...

nasib baik la AA tak mati lagi. kalo tak mesti aku meroyan lagi.

3 comments:

CM said...

Babe!!! Jelesnya aku ko da tgk KLGangster!!!Aku nak tgk tiada buddy yg ingin meneman makanya menghitung hari Astro First nak kuar.huhu. Oh Aaron Aziz ku!!! wawawawaaaaaaa

Baiti Mustafa said...

aku lagi minat Adiputra..hehehhe..aaron aziz jambu la..

Che Kay said...

hehehehe serius gelak guling~~~~