Tuesday, 14 June 2011

Hati yang bergetar

you tell me.

pompuan mana yang tanak kulit muka yang shantek lagi floles lagi firming ala2 ada aura retis gitu. aku pun nak ok. but then, sejauh mana kbykn pompuan2 ini sanggup mendisiplinkan diri untuk menenyeh segala mak nenek skin care dengan begitu teratur n episheng skali? ada. ada. tp am not one of them. pfffft.

ok, masuk this month, dah masuk 3 bulan aku tak pakai apa2 skin care. bukan takde. ada. stock in hand is SKII miracle water, vit c serum body shop. moisturizer, aku ada beli satu jenama (beli adalah utk the whole set ok!) tempatan yang orang lain pakai muka jadi shantek gebus hidung berkilat. tp aku pakai tak cantek2. no. it hasnt happened to me shaiittttt esp when I just use it not more than 5 times. mcm2 la alasan aku kasik kat diri sendiri sbb tanak rasa membazir bagai. hadoihh. sudahnya, aku tak berani nak pakai apa pon dah, seyes.. cukupla muka aku cam zombi. so aku decide utk stop semuanya!

but, as for now.... aku dah mula gedik2 untuk pakai skin care set balik. hehe. aku nak try yang ni..




ok tak? ok tak? sapa penah cuba or penah dgr direct review? Bio essence V shape moisturizer. yezzzaaa... ada can tak aku nak dpt muka bujur sirih instead of tudung saji?? oh tolongla tampa aku ciknadiahkhair. tp takut juga outbreak mcm early stage stop yasmin dulu. and there is another thing from bio-essence that catching my eyes....






its BB cream, also superb. err.. based on review from one of the blogger la jugak kan. dia buat testing dkt orange peels. and this BB cream is truly cover uneven skin n pores. tapi apesal la banyak ce ye nun alip yang guna product ni meh?? since my skin is QUITE ok now, hati mula la bergetar rs nak cuba this thingy. penat dah cuba skincare yang memahal tp hasilnya lambat utk org yg tak bdisiplin cam aku ni. tp bio-essence ni pon quite pricy jugek. murah sikit jer dr bioterm, clinique or estee. hrmm...

so!!! patut ke tak patut, patut ke patutt? patutt? ke patutttt? (sambil hati terngiang2 lagu ahmad aku cinta padamu) *sumpah rs nak terajang penulis lirik lagu tu*


4 comments:

bing jie said...

Oit...sila kekalkan penggunaan produk yg ok itu yaa...hahahaha...manyak cita la lu kakak long...

zue said...

sufee, pernah cuba loreal? aku guna ok (pencuci muka + moisturiser.. lain2 aku x tau).. skrg berjinak-jinak ngan scrub bodyshop.. mcm best!

rina said...

vit c fm body shop tu which one eh... yg capsule tu ke. yg tu sgt ok kalo for my skin. kalo yg tu u just continue pakai... memang akan nampak ke'glow'ingannya. hehehe. i pn pakai lps my fren yg rekemen.

aida said...

i guna bb clinique.ok cover everything yang patut cover and a lot of my friends will ask me everytime they see me wearing bb cream coz they claim my face looks different but they can't tell what is the difference.but kena rahsia tak boleh bukak cerita.so i cakap lah i guna sun block lotion je.only 1 comment i have about bb clinique..i think a little goes a long way and the colour is more suitable for chinese or korean ladies.anyone with darker skin tone will find it hard to match yr skin.