Tuesday, 19 July 2011

The Damage





dah balik baru ada penyesalan(sikit).

sbbnya, lepas balik dr jalan2, nak bkak maybank2u pon cuak. takut maybank salah tulis balance duit hahahahha. mcm tak caya jer duit lesap sekelip mata wpun niat hakiki adalah membeli untuk raya n kiriman sahabat taulan. terbaeklah. dpt shopping utk org len pun aku suka. tumpang happy sbb terlibat secara terus dalam urusan bai'ah dorang :p

yes. aku ke bandung, kejap jer, 3 hari. tp 3 hari pun, memadailah ye puan-puan and tuan-tuan. esok saya start posa ok sbb sudah sengkek training kekdahnya. tp takpa. puas hati. pestaim tuuh, pegi plak ngan rakan2. bliss. kanak2 tidak sesuai kot kalo nak membeli n membelah di bandung tu. opinion aku la kan. about bandung itself, nt aku wat entry lain. gamba pun tadek, kamera pon tak bawak nyah, sbb nawaitu adalah lain hehehks.

meh nak tepek the total damage. idokle semua.. sbb kiriman org kebanyakannya dah di distribute. maka, sahaja aku pegi untuk shopping raya dan juga tolong beli kiriman teman2............



mula2.. istilahnya 'pecah telur' yg pertama di pasar baru adalah cotton utk mommy n damia
ini dekat jakel RM20.00++ kot per meter.
kalo baju yg dah siap, normally RM200/piece



Rp40,000/meter, total RM48/4 meters



ini kain sulam dia, ada lagi satu (putih) mana aku letak ntah
kat online kbykn jual RM150++ kot, kat sana aku beli RM70 sepasang :)




dan ini adalah stock kain2 lace, bila nak jahit tataulah, membeli ngalahkan orang naik pelamin aku ni. takpa2, kenduri2 kendara nt jemput saya jadi penyepit yea


lace utk mommy n damia..

ini Rp20,000/meter bersamaan RM36 untuk 6 meters, gila tak?
gila ok kalu sepasang RM24+RM20 utk lining...
dah la material lembut



ini lace aku(lagi) heheks..
tgk warna2 gini mmg cannot resist!!
itu 2 jam jer kat dlm pasar baru. kalo 1 hari
mau selori aku beli. semua lawaaaaaa




Rp60,000/meter, yakni RM55 (tops shj)+ RM40 (lining)
dorang akan recommend to beli 2.5m sbb bidang agak kecik





lace dark brown, utk cikpuling kiter :)
Rp60,000/meter, maka, RM55 (utk tops shj)
yang ni aku tak beli lining, lupa tskk!!




sila tatap ye CP, pastu oyak neh whats next :)
(htr ke KB or KIV dumoh aku :D)



dan ini juga... warna pink masam
(hopefully memenuhi kriteria CP)




dia pinkish belacan kalo kat luar
harga adalah Rp80,000/meter, lining is Rp25,000/meter
kirenya dalam RM120 spsg





dan, demi kasih ibu... utk anak2 tidak dilupa,
lenguh2 kaki haku dok jelajah segala mak nenek outlet2 tu





and, for en hubby..
ritu hackett dr UK dah selamat sampai
kali ni hackett bandung pula ye yang..



serious semua ni dekat outlet.. mcm2 brand ada, korang sedia duit n tenaga untuk menggeledah jer la, pastu ngan umat manusia yg rameiii



tocheh. sekian.

3 comments:

Liyana said...

Mak ai.. Cantiknya lace tu! You chose the right colours. Hmm.. X pernah jejak Bandung, minum sirap bandung & mkn mee Bandung aje lah gamaknye..

NadiahKhair said...

HOIHHHHHHHHH!

Gila la lawa lace yg ko tunjuk kat aku tuhhhh. dan semua2 lace jugakkkk. aaaaaaaaaaa...aku nak pi bandung jugak weh. next trip jgn lupa aku.

mast@work said...

first time dengar pink belacan.. keh keh