Sunday, 28 August 2011

Yang Tersurat



apa erti hari raya utk kita dlm erti kata sebenar ye......
mungkin pada keberkatan Ramadhan (yg sudah nak berakhir)
mungkin pada kemeriahan persediaan syawal.....
mungkin apabila dpt berjumpa saudara mara n taulan......
ke bahgia bila boleh beli baju baru 2 lori
dengan alasan sunat berbaju baru n cantek di pagi syawal??
walau tpaksa ukur jln tar patplohpat kali

tahun ini, 2011, tiada apa yang istimewa
lebih2 lagi antara yang terpilih untuk diduga
ujian maha hebat yg melibatkan banyak hati
orang2 yang dikasihi.. astaghfirullah.. bertabahlah hati
masih ada yang lebih malang n susah berbanding dirimu
(ok, cuba senyum balik)

it just too hard for me..
I just dont know how to handle *sigh*
the hardest part is when u cant even speak out
or should I just keep on pretending that ething is alright?
tapi sampai bila?

anyhow.....
I've my cabinet ready this time
I've my new curt for this coming raya (my wishlist)
am still not THAT happy this time
I SUPPOSE to be very happy
but
ada sesuatu yang tidak selesaiii... uwaaa
now tgh cuba pujuk diri sendiri haih....







whoever u are..wishing u

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

have a great one!

Thursday, 25 August 2011

finally.......

walau design yang aku ingini bukanlah begini... tp oklah
bole masak esp utk malam raya nt, tgk performance sikit!!










masa utk mengemas plak.... tu yang bercinta!

bila la ko nak siap ni

mmg lembap sangat ok!









aku rs aku tak perlu hurai panjang, sbb sah2 aku akan sumpah seranah

*rasa cam melayu, tp tak posa. ok lagi
*pastu siap abiskan air dalam peti sejuk umah aku, bersubahatkah aku?
*pastu pasang salah2, tak ikut spec, mmg la ko kene ubah


Monday, 22 August 2011

selingan sementara


selingan sementara
(amek dr FB)

Berikut adalah perbezaan di antara situasi sebenar dengan apa yang dilaporkan oleh media media cetak dan elektronik..

Situasi sebenar : Seorang nenek pegi kedai beli ubi, tiba-tiba dilanggar beca lalu mati di tempat kejadian.

Buletin Utama - "Nenek meninggal dunia, pemandu beca dicari."

Harian Metro - "Hangat! Nenek mati dengan ubi di tangan."

Utusan Malaysia - "Nenek mati dilanggar beca satu propaganda pembangkang?"

Harakah - "Kami tiada beca."

Malaysiakini - "Beca langgar lari bukti kerajaan makan rasuah."

Obefiend - "Nenek meleis mati. Aku suka vodka."

Twitter @NajibRazak - "Nenek sanggup mati kerana ubi, menunjukkan ubi 1Malaysia berkualiti dan digemari rakyat!"

Blog Melayu paranoid - "Keraguan sijil halal ubi mungkin punca nenek mati dilanggar beca."

Ibrahim Ali - "Sampai bila kita nak tengok nenek-nenek Melayu mati dilanggar beca akibat ubi orang Cina dan India? Melayu perlu bangun menentang!"

Pancaindera - "Kisah nenek dilanggar beca diabadikan dalam filem terbaru David Teo, Beca Gangster."

Mastika - "Misteri penarik beca: temubual eksklusif dengan hantu ubi."

Samy Vellu - "Beca tak bayar tol dicari.! "

Sunday, 7 August 2011

Pembantu Dapur

speechless when I first see this at home....






pasni kalo malas lg nak wat cake tatau la hikhiks
thank you hubby






Friday, 5 August 2011

CwK and her numbers

Pernah tak korang notice numbers yang always/normally associated with ur life? Says student number, PMR std no. SPM, DOB, car numbers...

Me?let me share it. Numbers that always come into my life are 3,6 and 8. I will always have this 3 numbers around. In fact on my cc also got this numbers, in fact inn every bank account number will have at least one of this no.

1. I start my standard 1 when I was 6 yrs old.

2. My UPSR I got(only) 3As 1B, instead of 4As.

3. My PMR I got 8As instead of 9As (B for the arabic-keji tak? the only one in class, rosak graph ok).

4. What about my SPM? I just got 8As or 8 aggregate (yes, my spm was in 1997 still using the aggregate scheme). My std no for SPM MC0108173

5. Enough said, my room number when I was in mrsmj is E2-13

6. my matrik no in mrsm is 96358

7. my house phone (back in my hometown) is 097*26583

8. My matric no when I was in matriculation is AS108/116

9. My matric no when I was in UKM is errr.. 23848

10. My matric/ ID no when I was in Cambridge Uni, err.. Pjg nau. X ingat tp ada no. 8 . rsnya cam 11081168

11. My email at camb ssr28@cam.ac.uk

12. My anniversary 020604, my twin DOB, 080805, my dadam was born on 180208

13. My house no. Is 26




Byk kan? Nt aku ingat aku tepek lg. Best juga utk buat ingatan diri senirik neh.. Hehe








Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, 2 August 2011

yang aku nyampah



korang pernah? pernah kalu berurusan dengan mereka2 di kaunter (gomen/private) dan dihidangi oleh ayat2 sentap begini. kalo aku kene hadap ayat2 mcm ni, mmg berasap

scene 1
"en.polan?oo dia takde kat tempat dia, bole call lagi skali tak?"
kan ke best kalo dia kata
"en.polan?oo dia takde, mungkin keluar sekejap. berkenaan apa ye, bole saya bantu"

scene 2
"cik.polan? tak nampak plak dia harini. oo, kalo berkenaan hal tu mmg dia je yang tahu n bole u beri update, itu bukan bidang keje saya"
kan ke best kalo dia kata
"cik polan takde harini. berkenaan hal tu nt saya cuba dapatkan bantuan, mungkin ada yang dpt membantu, cik tunggu sekejap ye"

scene 3
"en.polan pergi kursus/training/hari kecemerlangan/majlis sambut poser."
"bila ye saya bole telefon balik"
"itu kene cuba la sampai dpt, sy tak pasti"
kan ke best kalo dia kata
"en.polan hari ni ada urusan, dia mungkin balik petang2 sikit. bole saya ambil pesanan or tinggalkan phone number utk sy maklumkan pada dia nanti?"

scene 4
"ooh, keputusan belum keluar, meeting cancel haritu"
"cik tahu tak bila coming meeting?"
"ooh kite tak pasti la plak, sbb bukan senang nak kumpul semua org meetg"
yer.. mmg kite dilahirkan utk buat call n follow-up jer der. mmg suka la melukut2 centuh.

scene 5
"dokumen A, betul ke u dah hantar, ai tak nampak atas meja ai"
bila dah terang terangan dia yang salah
"cikpolan takde nak harini, tatau bila dia akan masuk ofis balik"
"tp dokumen tu urgent n need to be sent on time"
"cik... bukan dokumen tu aje ye yang kami kene handle, banyak lagi bla bla bla"

ko ada dokumen 2 lai ke 3 lori ke, bukan masalah aku. ape salahnya kalo mohon maaf or berbudi bahasa sikit? ingat semua customer makan orang ke? sbnrnya kesilapan asal adalah dia yg lupa/tatau mana dia letak form tu, yer la sbb hantar kol 4pm dah kannn. maklum la, time tu dah kalut nak balik!keje sampai kol berapa nyah? ooow... keje abis kol 5, tp 4pm dah tutup PC eah?


scene 6
"mahaf la cik, mmg takle buat apa2 rini, system kami dowwwwwwwwwwwwwwnnn"
yea right, dah berpeluh ketiak aku menunggu berjam2 dengan mengambil ticket number bagai..... T__T. effort sikit bleh?? letak le notice ke apa. best lg kalu dia dah put on hold 10-20mins. selama itukah utk check system?


NO SENSE OF URGENCY!

if you r dealing with people, have a manners please. kalu muka nak kelat duplohpatjam, sila keje ngan machine. titik. you r paid ok.


tocheh.


**selamat sikit pahala pose aku rini, sbb aku merempan di malam hari hehe

Monday, 1 August 2011

Salam Ramadhan


mudah2han tahun ini lebih baik drpd tahun2 sebelumnya. amiin.

tahun ni mcm sexexcited plak haku bila twin dah mula nak puasa. ingatkan susah la nak mengejut sahur bagai mcm daddy dia jer yg lg susah. alhamdulillah. agaknya sbb berdua kot, ada gang. lapo sesama, senang takde dengki2

pastu balik dr school kecoh dpt badges dr teacher sbb they all antara yang fasting. hehe. vangga betul dorang. aku pon tumpang sonok. but for the first day, posa sampai 12tgh hari jer la pon. tak sampai hati nak suruh poser penuh. maybe sok lusa drag to 2-3pm before they start full fasting. mudah2han.

well... bila twin dah mula puasa, terus rs cam how time flies. dolu2 still baby lagi, kejap je rs dorang dah bleh bjalan n pot pet pot pet. and now, dah buleh jd member n when mommy ask for help, they will be more than happy to contribute. alhamdulillah. mudah2han jadi abang n kakak yang baik. bila dorang dah besa, maknanya, umurku juga sudah bertambah. haih. mcm takle terima knyataan jer, rs cam masih muda n belia #pangggggggg. tp quite worry bila this past few days di damia manjang dok ty pasal mati n tanak jadi grown up. apesal ek? jenuh haku nak explain.

apa2pun, seb baik baju raya semua dah settle awal2. tinggal finalize kuheh2 ghaye jer. tu pun dh ada potential supplier. kire oraitle tu. bole fokus terawih. azam nak terawih penuh n dekat surau. previous years susah nak tinggal di dadam tu. this year hopefully mampu dan diberi kesihatan tubuh badan.

PhD? kite bincang lepaih ghaye nuu