Monday, 14 May 2012

Spring Cleaning


Bosan dok rumah, so kemas balik tudung2 yg dah beranak pinak n tunggang terbalik, haih la #Ineedadiversion anyway...


Aku suka pakai syria, senang. So far syria by arzu paling superb n sgt digemari :). Ade juga try an najjah py syria, tp arzu py lg best. Suka shape dia n material dia super lembut (beriya aku pomot heh)

ni seme syria arzu yang aku ada..


Ni inner ber'awning', so far sgt suka inner by de zahra, awning dia kecittt will make ur face slimmer,
err suppose tu lah kan.


Ade jugak try an najjah py awning inner, ermmm not too bad but prefer de zahra lg kott.
Yg kaler pink pekat, light pink n ijo petronas tu nak jual balik, rm20/each sapo ndak?
Ni aku blh paksa laki aku post kan..



Bawal collections n square scarves.

Bawal skang mcm2 kan, nmpk sgt aku ni dh tua, kalo bawal mesti boleh bli dr agent klantan jer, kalo beli kat KL mesti rs mahal la, x setarap bwl akbar la quality x sama la #panggggg (tampal diri sendiri)! Rs mcm dh byk giveaway, tp masih banyak. Ok kat bawah ni nk giveaway lg skali. sapa nak? Ada shawl, ade bawal ada inner arzu n square scarf, sapa nk boleh la comment kt sini. Meh pikap sdr, dlm confinement, takle klua umah lg so urusan pos mengepos adalah malas. nak amek gambo satu2 pon malas :p


nt la kot2 aku rajin aku snap gambo eh

- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, 10 May 2012

Sorrow to Serenity


“ He has loaned to us so that we may take benefit from them for a set period; and He takes them away after the termination of that period. Thus, gratitude becomes binding upon us when He gives, and patience becomes obligatory upon us when He takes away...."

Baby Muhammad Fiyadh Harith..
11th Oct 2011-2nd May 2012

at the age of 29 weeks 4 days of pregnancy..

this wonderful gifts of Allah has been taken away from me, from our family..and I want to believe that in return, this is for a great reward, mercy and forgiveness, iAllah...
Mommy is struggling, Fiyadh.. very hard, struggling to remember you without me crying, without tears, I want to remember only the best part, only the best moment He loaned to me when you were still with me.. but I just can't
Mommy, Daddy, Danial, Damia & Adam love you... its beyonds words..
Al-Fatihah


Wednesday, 18 April 2012

Baju Raya

poyo? hahah.. yes I know, tp dulik!!

beli time balik kampung ritu, dah lamaaaaaa x beli batik bersama somi ai, seriously, my first ever batik was the one I bought in 2004 baru lepas kawennnn yawww (ko ade?) haha somi banjer.. heheh.. this time also dia banjer hahahahah (motif nak cakap somi aku sorang je yang tau banjer batik?) suka ati la kan... hew hew

am so happy, since

1. dah lama gila tak shopping batik
2. dapat batik design yang sangat2 disukai
3. murah weh

nak tengok?




selalu sgt nmpk dkt online design2 ni. Dah lama rs mcm nak beli, tp mcm mahal sangat, luckily dekat kamfung ai masih ade, but then since it is design yg dah agak lama, ala2 stock clearance makanya dia murah, I can get it worth of rm190! n yang ada batu tu rm230, so mak rasa mak berjaya berbelanje dengan berhemah, seriously. pnah tanya jgak la bila tgk dlm butik2 kt sini, dgn design yg ala2 yang ni, regenya mak datok... baik aku blah cepat2 sblm alu sekolahkan penkual tu dengan kezaliman rega tersebut wakakaka...


but, the down part is:

1. takleh nak jahit skang, sbb badan adalah tahap anak gajah, nak tido pon tak semengah
2. Tempahan raya byk yg dah nk totop, nk xnk kne htr kain dah. Tp mcm mn nk ukur? mcm mana kalo jahit ikut ukuran baju lama, sekali........ tak muat!!! Stresss oii
3. hubby aku kata lawa tu lawa, tp... STREOTYPE.. T___T
(yes, I know, this is so my colour and no variety at all, hrmpphhhh...)



ok la, nak sambung wat keje ^___^

Sunday, 8 April 2012

Cik Bawal

New items



SOLD!


Sapa nak beli? RM45 including postage :)
Brand new

-Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, 3 April 2012

Hrmmm...

what say u?copied this from one of FB friend..
mak tewaserrr!!




Monday, 2 April 2012

Raya 2012



muakakaka.. tajuk mcm nak mintak lempang ok!


ok, lets straight to the point
.. am helping friend, wanna sell this out, heheheh..
oh dont tell me it's too early to make decision for your raya



...it's 4m organza from Batang, Indonesia
if not mistaken that heavy embroidery is for the both side
also not forgotten, for sleeves also got that embroidery
heh.. berminat?
pls contact her directly at : ajandaus@yahoo.com



tocheh..


Wednesday, 28 March 2012

hasrat

ermmm.... mcm nak beli ni jer..


*




*


*




*



*


*

*

*
*
*



(yes LV nak, LV!!...yes I know, am not a fan of LV!!)

Nama saya, Monogram ldylle Romance m56701 (sepia)!! Saya dah lama ada di pasaran, tp cwk malu takleh nak gebang yang dia suka saya... sbb, sebelum ni dia kan ckp dia tak suka elbi... tp kali ni dia sudah jatuh itu chenta sama saya wewowewoooooo... tapi tak mampu.

but somehow... actually nyer.... for this time being, yang nak dibelinya adalah yang ni..... woot wooooooooooooooooooooottt!


best tak best tak best takkkkk??tapi refill dia quitttte mahal jugek ehh, ingatkan kat UK jer mahal heheh.apa, rs nak lempang?? hehehe.. ini adalah kata2 orang yang kurang mampu (ke malas?nak wat kofi fun malas tawwww). ko banyak duhet, dok diam2 :D. maka, ni la ghupe refill dia (mcm la org tatau khennn)



ok, hasrat sebenar adalah nak cerita, skrg rasa cam nak nangis, sbb.... baru come back from thesis writing seminar, *cough* untuk *cough* penutup kekdahnya, tp sumpah rs nak fengsan..... n kecut perut. mcm jauhhhhh la sangat piawai yang nak sampai. boleh ke aku nak wat up to that expectation, target untuk dpt distinction nehhhhh (tak agak2!) biase lllerrr... angan2 kene la jauh kan, *hantuk2 kepala*


T_____T

Monday, 19 March 2012

Can you spot anything...



ALL is SOLD

that might interest you?
With cheaper price, bargain price....




***************************************


Have a lookkkkk.....


Almost brand new, pnah tenyeh skali je kot
-RM10

- get it as cheap as RM10 for each item!!


Bobby brown lip colour (ada rs mint) - booked
Stage concealer (new)
Maybeline Eyeliner (used once)



- get it as cheap as RM10 for each item!!


Kose lipstick (use less than 5 times
)-booked
Stage lip color (first from the left is new, second from the left is booked)
Revlon (used once) - booked





- RM10 for each item+free BB cream maybelline
- all items are use less than 5 times

Loreal youth essence (used less than 5 times)-booked
Estee lip gloss - booked
Mousse maybelline



- get it as cheap as RM10 for each item!!
-use less than 5 times


Octard face cream
Stage eye shadow (brown mustard in colour)
Bodyshop mineral powder-booked





**U can get it as cheap as RM10+ free skII cream for each item!!
Simplysiti cream (apatah nama penuh dia, aku lupa)



and

**Pls add RM5 for the postage cost and drop me an email for further inquiries
sufee.suhara[at]gmail.com




- Posted using BlogPress from my iPhone


Monday, 5 March 2012

5 of us..


When i am with you
everything seems to be alright





- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, 29 February 2012

Last 2 pieces fareeda scarf to let go

Ok

Terpaksa declare jodoh mmg takde ngn fareeda scarf ni, dahla nk dpt warna2 yg cantik susah n manjang sold out jer. Dahtu org beli aku pon beli, org len pakai lawa aku pakai muka cam pinggan *ok rasa nk terjun bgnn skrg jugak*. Seriously bentuk muka haku mmg tak sesuai. Ada saje yg aku irritate! sudahnya balik2 dok pakai tudung2 typical, sungguh2 la x stylo. Apalagi nk berselendang bagai, lupakanlah je niat tu

Asalnya that day beli 4 helai all together, 2 of it, dh lama jual, n for the god sake i want to keep this last 2 pieces, hoping that setiap kali fareeda klua new collections aku x kan menggelupur nk mbeli. However hasrat aku tersasar, harapan tggl harapan when this 2 pieces scarf also tersadai tidak terusik lgsg dlm ghobok aku T_____T. So dengan lafaz bismillah aku no jual dengan harga rm140 each, sbb mmg brand new harga asal is 170 ke 190 aku tak ingat n maseh dara yeeww



So pls, anyone interested email aku (sufee[dot]suhara[at]gmail.com)


Fareeda colorful
SOLD





Fareeda animal print
SOLD




*price stated is excluding postage



- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, 27 February 2012

Proud mommy

It's good to start this week with this report..

Well done abam, damia wont forgive me if she manage to see this entry, btw her assessment is next monday, a bit later compare to abam.. Hehehe love them both (mommy dulu bengap maths)
- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, 16 February 2012

Hari ini

Great

Mulakan hari ni dengan sedih
And akhiri hari ini juga dengan

Ya,
Terima kasih utk mereka yg

- Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, 7 February 2012

Poplook blouse to go

Godek2 closet smlm (eceyhh sejak bila la plak aku panggil closet??) tjmpa baju ni, lama gila tak nmpk hoiiihh! Knp eh??

Haha... X nmpk sbb now aku dh 'gems', maka haku decide nk let go this 2 blouses from poplook, pakai skali jer hew hew...


Blouse #1 RM 25
Band Blouse
SOLD







Blouse #2 RM25
(Brenda Blouse)

SOLD




**price stated is not including postage rm5

Sapa yg bminat sila emel mak ye noks (sufee.suhara@gmail.com), best price punyer jgn nk speku, sila ty dulu

If u want to see the real pic by the poplook's model, maka sila la ke poplook website, korg tgk aku yg pakai kalu, takut plak korg terjun bangunan hahaha

cheers!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Sunday, 29 January 2012

Saya.....



Adalah sgt mengantuk......



- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, 20 January 2012

Fareeda Scarves to let go

Salam..

I have 2 Fareeda Scarves to let go, feel free to browse around yeah
(mcm la banyak nau)



Selendang Mawar Ropol (eh is it?)

Retail Price: RM1++
(dah lupa, sorry)
My Price: RM80

***SOLD***

*Brand New







Rozanna 3 layer
Retail Price: RM1++ (kott, er.. lupa jugak, sorry)
My Price : RM95

***SOLD***


*used only once!





AND.......


with any of that purchase, u r entitle to choose one of this Bawal (Akbar type). Yes it is a used one but I can assure u that is in the good condition :)


***SOLD***




please drop your comments here and I'll get back to you...........

Wednesday, 18 January 2012

Big Decision





hopefully, we r making the right decision for them. they r happy to go to school now. no more sad face, no more cranky and no more grumpy before and after school time (as for now la kan!!), cuma this time tudung is not allowed in school :( naseb baik damia nak start pakai tudung kalo gi jalan2



so, what else that does matter?
*mommy je tgh serabut tahap naga dewa!!



Saturday, 14 January 2012

Another happy day to me





Happy Birthday to me..

12th Jan 2012




Another year older.. hopefully another year wiser

(yea, gemuk aku tau T__T)



and.. thank u to my tweetpeeps for the lunch treat :)



too many plans for this year, moga2 Tuhan kurniakan kesihatan yang baik dan kudrat untuk mencapainya aminnnn....






Wednesday, 11 January 2012

Bila dengan daddy...



this is what happened when I ask this 2 boys help me to lipat kain...
hrmphhh!

*


*



*






*



dua2 dok layan game, sorang kat iphone sorang kat ipad!
aku ckp kat hubby
"kalo maid indon yg buat mcm ni, dah lama aku htr balek hahah.."





Bila Harus Memilih...

harap2 ada la rezeki dia berpenat lelah buat stunt bagai.. =)
ABPBH2011



Pelakon filem lelaki:

1 – Aaron Aziz

2 – Shaheizy Sam

3 – Adi Putra

4 – Syamsul Yusof

5 – Bront Palarae


Pelakon TV lelaki:

1 – Aaron Aziz

2 – Adi Putra

3 – Remy Ishak

4 – Fizz Fairuz

5 – Fauzi Nawawi




aku pilih kat sini jer la eh

lalalallalalalala....

Tuesday, 10 January 2012

Unconditional Love



Chenta Hati Mommy...

dah besau dah...


dah dekat birthday senirik ni mcm physco plak aku, haihhh!




Monday, 9 January 2012

Tengok orang pakai... lawa


Tudung Fareeda ni, aku suka sangat latest design dia, tp bila pegi boutique and try, terus aku rs muka haku cam pinggan...


Ni pun lawa jugak.. agak2 kalo pakai yg ini nmpak muka haku cam bujur sirih jugak tak? ke mcm buah tembikai?


berkenannya.... tp tadek kekuatan nak pakai. kene jd berani sikit neh