Wednesday, 18 April 2012

Baju Raya

poyo? hahah.. yes I know, tp dulik!!

beli time balik kampung ritu, dah lamaaaaaa x beli batik bersama somi ai, seriously, my first ever batik was the one I bought in 2004 baru lepas kawennnn yawww (ko ade?) haha somi banjer.. heheh.. this time also dia banjer hahahahah (motif nak cakap somi aku sorang je yang tau banjer batik?) suka ati la kan... hew hew

am so happy, since

1. dah lama gila tak shopping batik
2. dapat batik design yang sangat2 disukai
3. murah weh

nak tengok?




selalu sgt nmpk dkt online design2 ni. Dah lama rs mcm nak beli, tp mcm mahal sangat, luckily dekat kamfung ai masih ade, but then since it is design yg dah agak lama, ala2 stock clearance makanya dia murah, I can get it worth of rm190! n yang ada batu tu rm230, so mak rasa mak berjaya berbelanje dengan berhemah, seriously. pnah tanya jgak la bila tgk dlm butik2 kt sini, dgn design yg ala2 yang ni, regenya mak datok... baik aku blah cepat2 sblm alu sekolahkan penkual tu dengan kezaliman rega tersebut wakakaka...


but, the down part is:

1. takleh nak jahit skang, sbb badan adalah tahap anak gajah, nak tido pon tak semengah
2. Tempahan raya byk yg dah nk totop, nk xnk kne htr kain dah. Tp mcm mn nk ukur? mcm mana kalo jahit ikut ukuran baju lama, sekali........ tak muat!!! Stresss oii
3. hubby aku kata lawa tu lawa, tp... STREOTYPE.. T___T
(yes, I know, this is so my colour and no variety at all, hrmpphhhh...)



ok la, nak sambung wat keje ^___^

Sunday, 8 April 2012

Cik Bawal

New items



SOLD!


Sapa nak beli? RM45 including postage :)
Brand new

-Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, 3 April 2012

Hrmmm...

what say u?copied this from one of FB friend..
mak tewaserrr!!




Monday, 2 April 2012

Raya 2012



muakakaka.. tajuk mcm nak mintak lempang ok!


ok, lets straight to the point
.. am helping friend, wanna sell this out, heheheh..
oh dont tell me it's too early to make decision for your raya



...it's 4m organza from Batang, Indonesia
if not mistaken that heavy embroidery is for the both side
also not forgotten, for sleeves also got that embroidery
heh.. berminat?
pls contact her directly at : ajandaus@yahoo.com



tocheh..